tromaktiko: Αγοράζει οικόπεδο στο κέντρο της Βάρκιζας ο Δήμος 3Β

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Αγοράζει οικόπεδο στο κέντρο της Βάρκιζας ο Δήμος 3Β



Την απευθείας αγορά συγκεκριμένου οικοπέδου στην κορυφή της πλατείας Βάρκιζας αποφάσισε...
το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην τελευταία του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τον τίτλο του θέματος που ψηφίστηκε, το οικόπεδο προορίζεται για “δημιουργία πολιτιστικού κέντρου – πολυχώρου, βιβλιοθήκης και συναφών χρήσεων”.
Όμως στη συνεδρίαση ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποκάλυψε ότι “βασικός λόγος της αγοράς” είναι η δημιουργία χώρου στάθμευσης για τους επισκέπτες της Βάρκιζας.

Όπως είπε άλλωστε, το συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θέμιδος και Απόλλωνος έχει έκταση 1.100 τετραγωνικών μέτρων, από τα οποία μόλις τα 100 τετραγωνικά πρόκειται (κάποια στιγμή) να δομηθούν για να γίνει ΚΑΠΗ και χώρος πολιτισμού.

Οι παλαιότεροι κάτοικοι ονομάζουν το συγκεκριμένο τριγωνικό οικόπεδο ως “βίλα Κατσουλάκου”, αν και σήμερα έχει νέους ιδιοκτήτες. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, ανέρχεται σε 950.000 ευρώ, τη δε εκτίμηση της εμπορικής του αξίας θα αναλάβει ορκωτός εκτιμητής.

Η δημοτική αρχή απέκλεισε τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης ως χρονοβόρα και αμφίβολη, τη διαγωνιστική διαδικασία ως ακατάλληλη διότι θεωρεί το ακίνητο “μοναδικό”, ενώ όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχουν γίνει ήδη επαφές με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να πουλήσουν στον δήμο το ακίνητό τους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!