tromaktiko: 5+1 tips που δεν έχεις ξανα-διαβάσει για να είναι λαμπερά τα μαλλιά σου ακόμα και το καλοκαίρι!

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

5+1 tips που δεν έχεις ξανα-διαβάσει για να είναι λαμπερά τα μαλλιά σου ακόμα και το καλοκαίρι!



Το καλοκαίρι είναι η πιο ωραία εποχή για την ψυχολογία μας και η πιο δύσκολη για τα μαλλιά μας. Μετά από πολύ ψάξιμο και με εμπειρικό.... τρόπο έχω 5 συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις τα μαλλιά σου θα παραμείνουν λαμπερά παρ’ όλες τις κακουχίες που τα υποβάλλεις την καλοκαιρινή περίοδο.

1. Ξέχνα τη πετσέτα σου. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το φριζάρισμα η λύση είναι το χαρτί κουζίνας. Πίεσε τα μαλλιά σου όσο είναι νωπά με χαρτί κουζίνας. Το χαρτί είναι πιο απορροφητικό από μια πετσέτα και δεν δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό.

2. Αντιμετώπισε την έντονη λιπαρότητα και τη θαμπάδα με τα common pads. Τα σαμπουάν με καθαριστικές ιδιότητες έχουν δυνατή σύνθεση που μπορεί να θαμπώσουν το χρώμα. Ταμπόναρε τις ρίζες των μαλλιών σου με ένα βαμβάκι για να απορροφηθεί η extra λιπαρότητα και χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν λάμψης.

3. Λούσου πριν βάψεις τα μαλλιά σου. Είναι μύθος ότι για να πιάσει η βαφή πρέπει να είσαι άλουστη. Ο κομμωτής σου πρέπει να δει το πραγματικό σου χρώμα για να καταλάβει ποια απόχρωση σου ταιριάζει.

4. Απέφυγε το κρεπάρισμα αν έχεις πολύ λεπτά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Χρησιμοποίησε μια καθαρή οδοντόβουρτσα καθώς στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Οι μαλακές τρίχες της προδίδουν extra όγκο χωρίς να ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε την με το ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσες τη χτένα κρεπαρίσματος.

5. Απέκτησε υγιή, σέξι υγιή σπαστά μαλλιά, χωρίς να χρησιμοποιήσεις σίδερο. Για πετύχεις τα τέλεια σπαστά μαλλιά που θυμίζουν εκείνα της Sarah Jessica Parker στο τελευταίο κύκλο του Sex&The City, χρησιμοποίησε μια κορδέλα. Φόρεσε τη περιμετρικά του κεφαλιού για να έχεις ίσιες ρίζες και στέγνωσε τις άκρες αφού τους έχεις βάλει λίγο αφρό.

6. Έχε πάντα μαζί σου ένα λάδι μαλλιών ή ένα leave-in conditioner για να τιθασεύεις το χτένισμα σου. Ακόμα και αν έχεις πολύ λεπτά μαλλιά μπορείς να βρεις ένα προϊόν με λεπτόρρευστη υφή για να μην «βαραίνει» η κουπ σου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!