tromaktiko: 5 λάθη που κάνεις όταν ψήνεις τα λαχανικά

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

5 λάθη που κάνεις όταν ψήνεις τα λαχανικά




Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν σε άλλες τροφές...
Επίσης, περιέχουν πολλά ανόργανα στοιχεία, δηλαδή μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως είναι ο σίδηρος, το νάτριο, το χλώριο κ.α.

Όσο εύκολο και να μας φαίνεται το γεγονός να κόψουμε τα λαχανικά, να τους ρίξουμε παρθένο ελαιόλαδο, λίγο αλατάκι και ρίγανη και να τα ψήσουμε, άλλο τόσο πράττουμε λανθασμένα χωρίς το θεμιτό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν κάποια βασικά mistakes τα οποία συνηθίζουμε να κάνουμε. Δείτε τώρα ποια steps πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να αποφύγετε αυτά τα λάθη κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

1. Κόψε τα λαχανικά σου με οποιοδήποτε τρόπο ( DON'T )

Κόψε τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν με τον ίδιο τρόπο. Όταν ψήνεις λαχανικά όπως πατάτες καλό θα ήταν να τα κόβεις σε κύβους καθώς είναι δύσκολο να ψηθούν ολόκληρα σε αντίθεση με τα καρότα τα οποία τρώγονται ολόκληρα. Τώρα, κοτσάνια από μπρόκολο ή κολοκυθάκια προτιμήστε να τα κόψετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.

2. Λαδώστε τα όλα με τον ίδιο τρόπο (DON'T)

Αφού κόψετε τα λαχανικά, πρέπει να τα λαδώσετε. Προσοχή όμως γιατί δεν χρειάζονται την ίδια ποσότητα ελαιόλαδου όλα τα λαχανικά. Αυτά τα οποία έχουν πορώδη σάρκα όπως τα μανιτάρια ή οι μελιτζάνες χρειάζονται λίγο περισσότερο από τα λαχανικά με ρίζα.

3. Μην τα στριμώχνετε στο ταψί (DON'T)

Όπως οι άνθρωποι χρειαζόμαστε χώρο για να αναπνεύσουμε, έτσι και τα λαχανικά χρειάζονται χώρο μέσα στο ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να είναι τραγανά όλα ένα προς ένα.

4. Χαμηλή φωτιά και αργό ψήσιμο ( DON'T)

Προτιμήστε την υψηλή φωτιά με σκοπό να έχετε ένα τραγανό και καραμελωμένο αποτέλεσμα εξωτερικά αλλά και ένα καλά ψημένο και μαγειρεμένο λαχανικό εσωτερικά. Ποιος άλλωστε θα ήθελε να μην κάνει κριτς-κριτς τα κολοκυθάκι στο στόμα του;

5. Αφήστε τα να ψηθούν μόνα τους ( DON'T)

Συχνό λάθος αποτελεί το γεγονός ότι αφού τα βάλαμε στ φούρνο, αφήνουμε τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν. Οκ, από τη μία θα έχουμε την πεντάμορφη πατάτα που θα φαίνεται τραγανή και ζουμερή και από την άλλη το τέρας πατάτα που θα είναι ένα απλό κατάπλασμα. Θα πρέπει να γυρίσετε τα λαχανικά σας τουλάχιστον 2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!