tromaktiko: Κύπρος: Υπό κράτηση δύο πρόσωπα σχετικά με 75 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Κύπρος: Υπό κράτηση δύο πρόσωπα σχετικά με 75 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών



Υπό κράτηση μέχρι τις 23 Αυγούστου 2017 θα παραμείνουν ύστερα από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, δύο ...
πρόσωπα από τη Ρουμανία, ηλικίας 31 και 29 χρόνων, κάτοικοι Λεμεσού, εναντίον των οποίων καταχωρήθηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου συνολικά 75 υποθέσεις που αφορούν διαρρήξεις και κλοπές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα οι δύο ύποπτοι, που συνελήφθηκαν στις 27 Ιουλίου για υπόθεση διάρρηξης, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους καταχωρήθηκαν συνολικά 75 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Στις 27 Ιουλίου 2017 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από τουρίστα, που διέμενε σε τουριστικό κατάλυμα στην επαρχία Αμμοχώστου, ότι μεταξύ των ωρών 11 το πρωί της 26ης Ιουλίου και 9 το πρωί της 27ης Ιουλίου, άγνωστοι διέρρηξαν το διαμέρισμά του και έκλεψαν διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας €18,900.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία ότι μέρος της κλαπείσας περιουσίας πιθανόν να βρίσκεται σε οικία στη Λεμεσό. Με δικαστικό ένταλμα έρευνας, μέλη της Αστυνομίας ερεύνησαν τη συγκεκριμένη οικία όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από είδη ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή, που πιστεύεται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Η συνολική αξία της περιουσίας που εντοπίστηκε, ανέρχεται στις 40 χιλιάδες ευρώ, ενώ μέρος της αναγνωρίστηκε από τον παραπονούμενο τουρίστα, ως μέρος της περιουσίας που κλάπηκε από το διαμέρισμα που διέμενε.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Αστυνομίας παρόντες ήταν και οι δύο ένοικοι της οικίας, δηλαδή ο 31χρονος και ο 29χρονος. Σε ερωτήσεις της Αστυνομίας για την προέλευση της περιουσίας που εντοπίστηκε στην οικία, οι δύο ύποπτοι δεν έδωσαν ικανοποιητικές απαντήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθούν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σε θεληματικές τους καταθέσεις οι δύο ύποπτοι, φέρονται να παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους σε άλλες 74 παρόμοιες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν σε τουριστικά καταλύματα και οικίες, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου του 2017, στις περιοχές της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά.

Σήμερα οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους καταχωρήθηκαν συνολικά 75 υποθέσεις.

Το Δικαστήριο όρισε την 23η Αυγούστου 2017 ως ημερομηνία για εκδίκαση της υπόθεσης και μέχρι τότε διέταξε όπως οι δύο Ρουμάνοι παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι για τις ίδιες υποθέσεις καταζητούνται άλλα δύο άτομα, επίσης από τη Ρουμανία.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!