tromaktiko: "Έσπασε" κάθε ρεκόρ το bitcoin, παλεύει αδύναμο το "bitcoin cash"

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

"Έσπασε" κάθε ρεκόρ το bitcoin, παλεύει αδύναμο το "bitcoin cash"



Εντυπωσιακό άλμα άνω του 16% σημείωσε το Σάββατο το bitcoin αναρριχώμενο σε νέα επίπεδα ρεκόρ και ενισχύοντας σημαντικά την...
θέση του σε σχέση με το "παρακλάδι” του, το bitcoin cash.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coindesk το bitcoin εκτοξεύτηκε στο ιστορικό υψηλό των  3.360,87 δολαρίων το Σάββατο, πριν περιορίσει τα κέρδη του στα 3.303 δολάρια, με την συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς του κρυπτονομίσματος να ανέρχεται στα 54 δισ. δολάρια.
Η πορεία του bitcoin την τελευταία εβδομάδα

Το ψηφιακό νόμισμα έχει επιδοθεί σε ένα ξέφρενο ράλι φέτος υπερτριπλασιάζοντας την αξία του από την αρχή του χρόνου, ενώ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά έχοντας σπάσει το εύρος διακύμανσής του κοντά στο ρεκόρ του Ιουνίου στα 3.025 δολάρια.

Ο Ari Paul, CIO της BlockTower Capital αποδίδει τη νέα άνοδο του bitcoin σε ράλι ανακούφισης μετά από ένα σχετικά μη επεισοδιακό διαχωρισμό του ψηφιακού νομίσματος, καθώς και στο νέο κύμα επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη το bitcoin έσπασε στα δύο. Μετά τη διχοτόμηση του blockchain του bitcoin, εξαιτίας διαφωνιών για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της επεξεργασίας των συναλλαγών, γεννήθηκε το "bitcoin cash”. Η τιμή του σημείωσε βουτιά 36% την Παρασκευή, διολισθαίνοντας επιπλέον 9% κατά την διάρκεια της νύχτας στα 212 δολάρια. Το Σάββατο, το "νεογέννητο" ψηφιακό νόμισμα ανέκαμψε στα 223 δολάρια.

Σημειώνεται πως το "αντίπαλον δέος” του bitcoin, ήτοι το ethereum κατέγραψε επίσης ισχυρά κέρδη ύψους 12% το Σάββατο και ανήλθε στα 250 δολάρια, σύμφωνα πάντα με το CoinDesk.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!