tromaktiko: Πόλεμος ανακοινώσεων για την διακοπή των χειρουργείων στην Άρτα

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Πόλεμος ανακοινώσεων για την διακοπή των χειρουργείων στην Άρτα



Σύγχυση και «πόλεμος» ανακοινώσεων επικρατεί σχετικά με τη διακοπή των ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών ...
επεμβάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει τη διακοπή των χειρουργείων παραθέτοντας ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου με ημερομηνία 28 Ιουνίου που λέει ότι η διακοπή γίνεται λόγω περιορισμένων πιστώσεων.

Παράλληλα στέλνει και επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον καλέι να επισκεφτεί το νοσοκομείο για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα λέγοντας πως: «Έρχεται Δεκαπενταύγουστος. Τέτοιες ημέρες συνηθίζετε να πηγαίνετε στο πανηγύρι του χωριού σας, στα ορεινά της Άρτας. Χορεύετε παρέα με την κυρία Γεροβασίλη βουλευτή Άρτας. Μαζί σας μπορεί να βρίσκεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας γνωστός χειροκροτητής της κας Γεροβασίλη. Καλό είναι όπως πηγαίνετε για το χωριό σας να κάνετε μία στάση στο Νοσοκομείο της Άρτας. Να ζητήσετε από τους γιατρούς να σας δείξουν την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων Ορθοπεδικών και Νευροχειρουργικών τακτικών περιστατικών λόγω έλλειψης μπάτζετ από 28/6/2017» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια παραθέτει την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου για τη διακοπή των τακτικών χειρουργείων, η οποία αναφέρει:

 Άρτα 28/6/2017

ΘΕΜΑ: Διακοπή τακτικών Χειρουργείων
Λόγω περιορισμένων πιστώσεων, από σήμερα δεν θα προγραμματίζονται στο Νοσοκομείο τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής σας.

Ο Διοικητής
Μπαλάσκας Βασίλειος

Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: "Θα ενημερωθείτε επίσης ότι ίδια απόφαση για διακοπή των χειρουργείων υπάρχει και σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής, το ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ Ιωαννίνων. Να συνομιλήσετε με ασθενείς που είναι κάτοικοι Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας και άλλων περιοχών που δεν μπορούν να χειρουργηθούν, πονάνε, κινδυνεύει η ζωή τους και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως τα μέσα Σεπτέμβρη και βλέπουν ή να αναζητήσουν να χειρουργηθούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.Ξέρετε τι λένε οι Αρτινοί κύριε Πρωθυπουργέ; Εάν το Νοσοκομείο το δικό μας, της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός και εκλέγεται βουλευτής η κα Γεροβασίλη είναι σε αυτή την κατάσταση φανταστείτε πως θα είναι τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας.Χρόνια πολλά κύριε Πρωθυπουργέ, καλή διασκέδαση, ο θεός να βάλει το χέρι του.Για τους ασθενείς φυσικά όχι για τον Μαδούρο".  καταλήγει η ανακοίνωσή της.

Τι απαντά ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος όμως δεν λέει λέξη για τις περιορισμένες πιστώσεις και όσα υπέγραφε στις 28 Ιουνίου, αλλά τονίζει ότι τα χειρουργεία διακόπηκαν για να μπορούν να εξυπηρετηθούν τα επείγοντα περιστατικά (ατυχήματα κτλ) που λόγω θέρους είναι αυξημένα .

Και αυτό γιατί όπως λέει τα έκτακτα περισταικά τον Αύγουστο αυξάνονται κατακόρυφα.

Όπως τονίζει λοιπόν, η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει για λίγες ημέρες τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων Ορθοπεδικών-Νευροχειρουργικών, για τα  περιστατικά, δηλαδή, που δεν απειλείται η υγεία τους, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ταχύτατα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο χαρακτήρας των έκτακτων περιστατικών.

Στρέφοντας τα βέλη του προς τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο διοικητής του Νοσοκομείου τον κατηγορεί ότι επειδή ότι επέλεξε μία ανοιχτή επιστολή για να βρεθεί στο προσκήνιο, ικανοποιώντας το υπερτροφικό εγώ του και ταυτόχρονα συκοφαντώντας τη δημόσια υγεία και τους λειτουργούς της, για τους συνήθεις μικροκομματικούς σκοπούς, που όλος ο υγειονομικός κόσμος γνωρίζει».

«Όταν ο κ. Γιαννάκος έζησε από κοντά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, δεν βρήκε μία λέξη για να σχολιάσει, διότι αυτό θα αποτελούσε θετική είδηση. Αντί γι’ αυτό, επιλέγει, για ακόμα μία φορά, μέσα από κομματικά γραφεία,τη συγγραφή και διανομή επιστολών, που περιλαμβάνουν τα πάντα: από εξυπνακισμούς για Μαδούρους, μέχρι κυνήγι δράκων και μαγισσών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας, Βασίλειος Μπαλάσκας.

«Το μόνο που απουσιάζει είναι το πραγματικό ενδιαφέρον για τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας μας, τις οποίες συνεχώς ευτελίζει και απαξιώνει. Ίσως, επειδή αυτό του υπαγορεύουν οι καθοδηγητές του. Η «αξιοπιστία» των επιστολών τέτοιου είδους έχουν βρει τη θέση που τους αρμόζει στη συνείδηση των συμπολιτών μας», καταλήγει ο κ. Μπαλάσκας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!