tromaktiko: Αυτό το ζευγάρι ανακαλυψε ένα μυστηριώδες τούνελ στο καινούριο του σπίτι! Όταν μπήκαν μέσα τα είδαν όλα...

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Αυτό το ζευγάρι ανακαλυψε ένα μυστηριώδες τούνελ στο καινούριο του σπίτι! Όταν μπήκαν μέσα τα είδαν όλα...



O Chris και η Colleen Otcasek από την Καλιφόρνια αγόρασαν ένα...
σπίτι στο Woodland Hills. Ήξεραν ότι υπήρχε μια τρύπα στην πίσω αυλή, αλλά έπαθαν πλάκα όταν ανακάλυψαν ότι ήταν ένα εξοπλισμένο καταφύγιο από το 1960!

Οι Otcasek κατέβηκαν μια σκουριασμένη σκάλα 4,5 μέτρων και έφτασαν σε ένα καλοδιατηρημένο χώρο! Ήταν μια χρονοκάψουλα μιας εποχής, όπου μια πυρηνική επίθεση από την ΕΣΣΔ θεωρούνταν πιθανή.

 Ο Alvin Kaufman, πυρηνικός μηχανικός, έχτισε την υπόγεια δεξαμενή το 1961 για να προστατέψει την οικογένεια του σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

 Έτσι το ζευγάρι κάλεσε τα μέσα για να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την ιστορία πίσω από το καταφύγιο και να ταξιδέψουν στον χρόνο.

«Εκείνη την εποχή, την δεκαετία του ’60, υπήρχε πολύ μεγαλύτερος φόβος ότι ένας πυρηνικός πόλεμος ήταν πιθανός», είπε η Debra Kaufman, η κόρη του.

Ο υπόγειος χώρος ήταν εξοπλισμένος με δεξαμενή νερού, χειροκίνητο φίλτρο αέρος, χώρους για ύπνο και φαγητό αρκετό για εβδομάδες.

Στην τροφοθήκη υπήρχαν κονσέρβες, καφέ, μπισκότα και πολλά άλλα.

Επίσης, υπήρχαν και πράγματα που βρίσκει κανείς σε ένα σπίτι, όπως αλουμινόχαρτο, ζελατίνα, πλαστικά σακουλάκια, χαρτομάντιλα, πλαστικά ποτήρια και ρούχα.Ο Kaufman το είχε εφοδιάσει και με ιατρικές προμήθειες, όπως αλοιφές, σκόνη για τα πόδια, βαμβάκι, γάζα και φάρμακα για περίπτωση ανάγκης.Είχε φροντίσει και για την διασκέδαση της οικογένειας με επιτραπέζια παιχνίδια και περιοδικά επιστημονικής φαντασίας. Με λίγα λόγια, είχε φέρει τα πάντα, εκτός από τον νεροχύτη!
Αρχικά ο Kaufman είχε προτείνει να χτίσει ένα πυρηνικό καταφύγιο για όλο το τετράγωνο, αλλά οι γείτονες του αρνήθηκαν. Σύμφωνα με την κόρη του, πέθανε το 2004.

Οι Otcasek δεν σκοπεύουν να καλύψουν τον υπόγειο χώρο.

«Θα το αφήσουμε για του επόμενους», είπαν. «Θα διαρκέσει για πάντα.»

Δείτε στο βίντεο πώς είναι το καταφύγιο:
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!