tromaktiko: Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Γεμάτα και τα … παράνομα καταλύματα αυτή την εποχή

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Γεμάτα και τα … παράνομα καταλύματα αυτή την εποχή



Καταστροφική λαίλαπα αποτελούν για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας, τα πάνω από ...
300 ιδιωτικά καταλύματα (πέραν των ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων, που η πλειοψηφία τους φέρεται να λειτουργεί παράνομα), που αυτή την περίοδο, που η τουριστική περίοδος κορυφώνεται, είναι γεμάτα, υποκλέπτοντας τους πελάτες από τους επαγγελματίες και τους φόρους από το κράτος, ενώ ο νόμος που ψηφίστηκε … δεν εφαρμόζεται.

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» 102,5 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που τόνισε ότι στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου η κίνηση είναι καλύτερη απ’ ότι πέρυσι ωστόσο, απαιτείται ακόμη, πολύ δουλειά.

Λιγοστά τα άδεια δωμάτια
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαφείρης, την περίοδο αυτή τα ξενοδοχεία είναι σε φουλ ανάπτυξη, υπάρχουν όμως ακόμη κάποια καταλύματα για όσους ενδιαφέρονται, καθώς τα ξενοδοχεία δεν έχουν πληρότητες στο 100%, όπως και πέρυσι.

Όπως ανέφερε ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, το δίμηνο λειτουργίας των καταλυμάτων δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που υπάρχουν όλο το χρόνο και οι επαγγελματίες προσπαθούν να καλύψουν τις προηγούμενες υποχρεώσεις τους. Στη χερσαία Μαγνησία, λειτουργούν και τα ορεινά καταλύματα και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να βρίσκονται σε ένα δροσερό μέρος και σε μικρό χρόνο με το αυτοκίνητο, να πηγαίνουν για μπάνιο.

«Τα παράνομα καταλύματα»
«Δυστυχώς στην περιοχή μας, είναι γεμάτα και τα παράνομα καταλύματα, που αποτελούν πληγή και λαίλαπα, για τα οποία δεν έχει δοθεί λύση ακόμη», ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων. Ο ίδιος εξήγησε, ότι ο καθένας νοικιάζει ό,τι έχει, είτε κατοικία, είτε βίλα (!), ενώ ο νόμος που ψηφίστηκε δεν έχει εφαρμοστεί και οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν υποβάλουν στην Εφορία φόρους, για τα εισοδήματα απ’ αυτή τη δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό, καταστροφικό για τους ξενοδόχους της περιοχής μας.

Η καταμέτρηση των παράνομων καταλυμάτων από την Ένωση Ξενοδόχων είχε γίνει πέρυσι και σταμάτησε στα 300 καταλύματα, που εμφανίζονται στο διαδίκτυο και δεν φαίνεται να έχουν άδεια, ούτε να έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ενοικιαστών (όπως στη βραχυχρόνια ενοικίαση). Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτοί οι άνθρωποι ξεθαρρεύουν σιγά – σιγά και ήδη βάζουν και …πινακίδες!

«Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από την κυβέρνηση να λύσει αυτό το θέμα και είμαστε έρμαιο των παράνομων καταλυμάτων στο διαδίκτυο, τα οποία χωρίς να τηρούν καμία από τις προδιαγραφές και υποχρεώσεις που τηρούν τα ξενοδοχεία, συνεχίζουν να λειτουργούν υποκλέπτοντας τους πελάτες από μας και τους φόρους από την Πολιτεία», ήταν η δήλωση του προέδρου των Ξενοδόχων.

Τέλος, αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ο κ. Ζαφείρης είπε ότι η επιβατική κίνηση φέτος είναι μεγαλύτερη από πέρυσι, αλλά το αεροδρόμιο θέλει πολύ δουλειά ακόμη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!