tromaktiko: Δεκάδες οι έλεγχοι μέσα σε ένα μήνα για την παράνομη αλίευση γαρίδας στον Αμβρακικό

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Δεκάδες οι έλεγχοι μέσα σε ένα μήνα για την παράνομη αλίευση γαρίδας στον Αμβρακικό



Ενενήντα πέντε συνολικά έλεγχοι, τακτικοί και έκτακτοι, διενεργήθηκαν τον Ιούλιο, μήνας κατά τον οποίο απαγορεύεται η αλιεία γαρίδας, από το...
Λιμεναρχείο Πρέβεζας στα πλαίσια συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό κόλπο.

Συνολικά βεβαιώθηκαν σε βάρος ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων είκοσι μία παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας συνολικά κατασχέθηκαν, ένα (01) απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι), δύο (02) ζεύγη κωνικών δικτυωτών σάκων «νταούλια» χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τριακόσια εξήντα (360) μέτρα δίχτυα μονόκλωνα μεσηνέζας. Τα εν λόγω αλιευτικά εργαλεία είναι παράνομα και απαγορεύεται η χρήση τους σε όλη την Επικράτεια και πρόκειται να καταστραφούν από την Υπηρεσία μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης κατασχέθηκαν εκατό μέτρα (100) μέτρα δίχτυα απλάδια και ένα (01) ψαροντούφεκο, τα οποία και θα εκποιηθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Τέλος κατασχέθηκαν και τα κάτωθι αλιεύματα: είκοσι τρία (23) κιλά γαρίδες, εννέα (09) κιλά διάφορα ψάρια (τσιπούρες, κέφαλοι, γλώσσες κλπ) τα οποία εδόθησαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης και 103 άτομα οστράκων του απαγορευμένου είδους «πετροσωλήνας/dactylus Pholas» τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!