tromaktiko: Πώς να μαυρίσεις ομοιόμορφα χωρίς εγκαύματα

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Πώς να μαυρίσεις ομοιόμορφα χωρίς εγκαύματα



Δεν υπάρχει γυναίκα η οποία να μην θέλει να δει τον εαυτό της μαυρισμένο τους καλοκαιρινούς μήνες. Φυσικά όλες συμφωνούν ότι το ιδανικό...μαύρισμα είναι το μέτριο μαύρισμα. Δηλαδή εκείνο το μαύρισμα που θα σε κάνει να φαίνεσαι μαυρισμένη τόσο ώστε να μην φαίνεσαι καμένη.

Παρόλο, όμως, που η διαδικασία μαυρίσματος με τον σωστό και ασφαλή τρόπο φαίνεται απλή, απέχει ολωσδιόλου από την πραγματικότητα. Γι’ αυτό ήρθε η κατάλληλη ώρα να δεις τις παρακάτω συμβουλές για να ξαπλώνεις στην παραλία με νου και γνώση. Το σωστό μαύρισμα όχι μόνο σε κάνει πιο σέξι, αλλά σου χαρίζει ένα όμορφο σώμα, χωρίς σημάδια, ενώ σκεπάζει για λίγο… τα περιττά σου κιλά.

Φρόντισε το δέρμα σου πριν βγεις στον ήλιο

Εφάρμοσε αρκετή ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα πριν κοιμηθείς ώστε να έχεις το δέρμα σου βελούδινο. Η συνηθισμένη αιτία ενός ανόμοιου μαυρίσματος είναι το ξηρό δέρμα. Επίσης, μην παραλείπεις να ενυδατώνεις όλα τα προβληματικά σημεία, όπως είναι οι καρποί, οι αγκώνες, τα δάχτυλα, τα γόνατα και τα πόδια.

Κάνε ηλιοθεραπεία μία με δύο ώρες την ημέρα

Αν θέλεις να πετύχεις ένα καλό μαύρισμα, μία με δύο ώρες έκθεσης στον ήλιο είναι ό,τι χρειάζεται. Μην ξεχνάς να το κάνεις σε καθημερινή βάση.

Άλλαξε τακτικά το αντηλιακό σου

Το αντηλιακό είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του σωστού μαυρίσματος. Αρχικά, χρησιμοποίησε κάποιο αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και μετά αντηλιακά με μικρότερο δείκτη προστασίας 10-15. Είναι ιδανικά για μαύρισμα καθώς χτίζουν σταδιακά το χρώμα χωρίς εγκαύματα.

Αντηλιακό ακόμα και μέσα στο νερό

Στην πραγματικότητα το νερό τραβάει περισσότερο τον ήλιο. Μπορεί να μην το νιώθεις αλλά κυριολεκτικά σε καίει περισσότερο.

Μαύρισε ομοιόμορφα

Φρόντισε να μην ξεχνάς να γυρίζεις κάθε 15 λεπτά για να μαυρίσεις σε όλα τα σημεία του σώματός σου.

Μην αφήνεις απροστάτευτο το κεφάλι σου

Φόρεσε καπέλο, γυαλιά ηλίου και χρησιμοποίησε αντηλιακή κρέμα. Κυρίως για το πρόσωπο επίλεξε υψηλό δείκτη προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πώς να μαυρίσεις ομοιόμορφα χωρίς εγκαύματαΝα πίνεις πολλά υγρά

Το 80% της επιδερμίδας σου είναι νερό. Όταν εκτίθεσαι στον ήλιο το δέρμα σου χάνει πολλή από την υγρασία του. Γι’ αυτό πρέπει να πίνεις νερό και άφθονα υγρά για να αποφευχθούν συμπτώματα αφυδάτωσης.

Να έχεις το νου σου για μελανώματα

Η ηλιοθεραπεία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Να ελέγχεις συχνά την επιδερμίδα σου και ειδικά τις ελιές για περίεργα μελανώματα.

Μην πίνεις αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να σε αφυδατώσει και να κάνει την επιδερμίδα σου πολύ πιο ευαίσθητη στα εγκαύματα. Επίσης, συμβάλει στην εμφάνιση θερμοπληξίας.

Μην χρησιμοποιείς baby oil

Είναι σαν να ζητάτε από τον ήλιο να ακτινοβολήσει το δέρμα σας και να το τηγανίσει. Είναι ό, τι πιο επικίνδυνο μπορείς να κάνεις στην υγεία σου και να βλάψεις το δέρμα σου και να τρέχεις στους γιατρούς καλοκαιριάτικα.

Μην κάνεις υπερβολές

Όσο πιο αργά αποκτήσεις το μαύρισμά σου, τόσο πιο αργά θα το χάσεις. Αν εκτίθεσαι υπερβολικά, θα κοκκινίσεις και θα γίνεις σαν μπαρμπούνι που θα χρειαστεί τόνους γιαούρτι και ενυδατικές για να καταφέρει να ξαπλώσει στο κρεβάτι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!