tromaktiko: Αποκάλυψη σοκ για Νταϊάνα: Ποιον πήρε τηλέφωνο λίγο πριν σκοτωθεί - Τι του ζήτησε;

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αποκάλυψη σοκ για Νταϊάνα: Ποιον πήρε τηλέφωνο λίγο πριν σκοτωθεί - Τι του ζήτησε;



Του τηλεφωνούσε συχνά, νύχτα ή χαράματα για να του πει...
απλά ένα «γεια» ή για να μιλήσουν ατελείωτες ώρες.

Ποιος ο μυστήριος άντρας;

Ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Κέι, εργαζόταν για την Daily Mail και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Για να τιμήσει τα είκοσι χρόνια από τον θάνατό της στο μοιραίο τροχαίο στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι, ο Κέι αποκαλύπτει τι συζητούσαν με την Νταϊάνα, αλλά και τι του ζήτησε στην τελευταία τους τηλεφωνική επικοινωνία, λίγες ώρες πριν τον θάνατό της.

Σύμφωνα με τον Κέι, η πριγκίπισσα, όταν του είχε μιλήσει από την Σαρδηνία, πριν βρεθεί στο Παρίσι με τον τότε σύντροφό της, Ντόντι Aλ Φαγέντ, ανέφερε ότι την Κυριακή 30 Αυγούστου θα ήθελε να βρίσκεται στο παλάτι του Κένσιγκτον για να συναντήσει τους δύο γιους της, που επί τρεις εβδομάδες έκαναν διακοπές μαζί με την βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάλμοραλ της Σκωτίας.

Όμως, αν και στην Νταϊάνα άρεσε να είναι ακριβής στα ραντεβού της, η κακοκαιρία που επικρατούσε στη Σαρδηνία δεν επέτρεψε στο ιδιωτικό αεροσκάφος του συντρόφου της να ταξιδέψει.

Λίγες ώρες πριν τον τραγικό της θάνατο η 36χρονη τότε πριγκίπισσα τηλεφώνησε στον αγαπημένο της φίλο από την σουίτα της στο ξενοδοχείο Ritz της γαλλικής πρωτεύουσας. Του είπε ότι ήταν μόνη. Ο Ντόντι είχε πεταχτεί σε κοντινό κοσμηματοπωλείο για να της αγοράσει ένα κόσμημα.

Την ώρα του τηλεφωνήματος ο Ρίτσαρντ Κέι βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Νάιτσμπριτζ στο δυτικό Λονδίνο. Η πριγκίπισσα του ζήτησε να σταματήσει κοντά σε μια βιτρίνα καταστήματος για να δει ένα φόρεμα που της άρεσε. Ήθελε να μάθει αν άρεσε και σε εκείνον το χρώμα…

Η Νταϊάνα ήταν πλέον μια χωρισμένη γυναίκα, αποφασισμένη να πάρει την ζωή της στα χέρια της. Αν και το παλάτι ήθελε να την βάλει στο περιθώριο και την είχε κατηγορήσει πως έχει στενή σχέση με τους δημοσιογράφους, εκείνη ήταν αποφασισμένη να χαράξει μια νέα πορεία.

Σύμφωνα με τον Κέι, η πριγκίπισσα επιθυμούσε να συνεχίσει το φιλανθρωπικό της έργο και μάλιστα, ο πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγέντ, ιδιοκτήτης τότε των καταστημάτων Harrods, της είχε υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει ένα διεθνές πρότζεκτ για την στέγαση άπορων παιδιών και η αρχή θα γινόταν από την Αίγυπτο, χώρα καταγωγής του συντρόφου της.

Ο δημοσιογράφος, που τονίζει ότι, όταν η Νταϊάνα μιλούσε για τους δυο γιους της άλλαζε η φωνή της και γινόταν πιο χαρούμενη, την ρώτησε κάποτε αν ήθελε να παντρευτεί με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Εκείνη γέλασε και του είπε: «Μόλις έχω βγει από ένα γάμο και με τίποτα δεν χρειάζομαι έναν άλλον»!

Όμως, μετά το διαζύγιό της με τον Κάρολο, οι συνεχείς συγκρίσεις με την ερωμένη του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την είχαν ενοχλήσει απίστευτα.

«Τι θα συμβεί αν παντρευτούν; Βαρέθηκα να με συγκρίνουν συνεχώς με τον Κάρολο και την Καμίλα. Αυτή, αλήθεια δεν είναι μια καλή γυναίκα», εκμυστηρεύτηκε στον Ρίτσαρντ Κέι η αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

Πάντως, η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν κατάλαβε ποτέ πόσο διάσημη ήταν, υποστηρίζει ο Κέι. Όταν της απονεμήθηκε το βραβείο «ανθρωπίστρια της χρονιάς» στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε ανάμεσα σε προσωπικότητες, όπως ο Χένρι Κίνσιγκερ και ο Ντόναλντ Τραμπ, εκείνη είπε στον έμπιστο φίλο της μετά την βράβευση:

«Δεν έχω ξαναπάρει βραβείο ποτέ πριν. Μου το έδωσαν γι’ αυτό που είμαι ή για όσα έχω κάνει;».

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Νταϊάνα, ενώ ψυχορραγούσε στη Mercedes, μετά το τροχαίο στο Παρίσι... [photos]

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών, Νταϊάνα...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!