tromaktiko: Πήραν πτυχίο, μέσα από τα μαθήματα του σχολείου

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Πήραν πτυχίο, μέσα από τα μαθήματα του σχολείου



Eπιτυχής ήταν η συμμετοχή των μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου στις εξετάσεις του...
Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Η φετινή συμμετοχή των μαθητών του σχολείου στις εν λόγω εξετάσεις στέφθηκε με 100% ποσοστό επιτυχίας. Η μαθήτρια Μπαλατσούκα Αγγελική (Β’ Λυκείου) και ο μαθητής Γαλλιόπουλος Γεώργιος (Α΄Λυκείου) έλαβαν μέρος στις εξετάσεις, που διεξήχθησαν το Μάιο 2017, αποκτώντας το πτυχίο επιπέδου Β1 στη Γερμανική Γλώσσα.

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου είναι ένα από τα ελάχιστα Λύκεια του Νομού όπου διδάσκεται η Γερμανική Γλώσσα, όπως τονίζει η καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του σχολείου, κυρία Πόπη Χριστίνα.

Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς μαθητές να συνεχίσουν την ξένη Γλώσσα που διδάχθηκαν στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και να επισφραγίσουν τις γνώσεις τους με την απόκτηση κάποιου πτυχίου Γλωσσομάθειας.

Γίνονται φιλότιμες προσπάθειες τόσο από πλευράς της καθηγήτριας όσο και από την πλευρά των μαθητών να κρατηθεί το επίπεδο του μαθήματος της Γερμανικής Γλώσσας στο σχολείο σε υψηλό επίπεδο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές που το επιθυμούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς πιστοποίησης των γλωσσικών τους ικανοτήτων και να ελπίζουν στην απόκτηση ενός πτυχίου.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!