tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Κομπόστα ροδάκινο

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Κομπόστα ροδάκινο



Κομπόστα ροδάκινο...


Υλικά συνταγής

8 κιλά ροδάκινα λευκόσαρκα σκληρά
6 κρασοπότηρα ζάχαρη
12 φύλλα αρμπαρόριζας
3 λεμόνια (ο χυμός τους)

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα καπάκια πρέπει να είναι οπωσδήποτε καινούργια και τα βάζα αν είναι κι άλλες φορές χρησιμοποιημένα να μην έχουν κανένα σπάσιμο στο στόμιο.

Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από το χνούδι και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια. Όση ώρα καθαρίζουμε για να διατηρήσουν το χρώμα τους τα αφήνουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.

Τα μοιράζουμε στα βάζα και προσθέτουμε σε κάθε βάζο 1 κρασοπότηρο ζάχαρη. Βάζουμε τόσα ροδάκινα σε κάθε βάζο ώστε να μένει κενό 1 δάχτυλο. Ανάμεσα στα ροδάκινα βάζουμε 2 φύλλα αρμπαρόριζας σε κάθε βάζο.

Γεμίζουμε με νερό τα βάζα και τα σφραγίζουμε. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα στον πάτο ένα βετέξ κουζίνας και από πάνω τα βάζα (με το καπάκι προς τα κάτω). Συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα βάζα αλλά και να αφήνει από πάνω τους κενό χώρο στην κατσαρόλα για να βράζει το νερό. Αν τα βάζα έχουν μεγάλο κενό ανάμεσα τους βάζουμε πετσέτα για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.

Από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, βράζουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά βγάζουμε σε πετσέτα τα βάζα. Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!