tromaktiko: Χρήσιμες συμβουλές για τα εισιτήρια, το πακετάρισμα και το ταξίδι σου

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Χρήσιμες συμβουλές για τα εισιτήρια, το πακετάρισμα και το ταξίδι σου



Οι διακοπές είναι κάτι που όλοι ονειρευόμαστε και ανυπονούμε να κάνουμε όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και όλη τη...
χρονιά. Χωρίς τις σωστές συμβουλές όμως, ο προγραμματισμός και η όλη διαδικασία μπορούν να γίνουν αγχωτικές και χρονοβόρες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τη διάθεση ακόμη και του πιο ανυπόμονου ταξιδιώτη.

Προκειμένου να σε βοηθήσουμε να κάνεις την πιο ευχάριστη απόδραση, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και πιο χρήσιμα tips τόσο για τον προγραμματισμό και το πακετάρισμα όσο και για το ίδιο το ταξίδι.

Προγραμματισμός
Χρησιμοποίησε το Παράθυρο Incognito στον browser σου όταν ψάχνεις διαδικτυακά για εισιτήρια και ξενοδοχεία. Είναι πολύ πιθανό με αυτόν τον τρόπο να πετύχεις πιο φθηνές τιμές.

Αν ψάχνεις για αεροπορικό εισητήριο στο ίντερνετ, καλό θα ήταν να το κλείσεις ημέρα Τρίτη και ώρα 3 το μεσημέρι. Έρευνες έχουν δείξει ότι στη συγκεκριμένη μέρα και ώρα μπορείς να βρεις καλύτερες τιμές. Επίσης, δοκίμασε να γράψεις τις λέξεις «προσφορές» δίπλα στο όνομα του προορισμού σου. Ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να βρεις.

Έλεγξε τις κριτικές του ξενοδοχείου πριν κάνεις την κράτηση σου.

Πακετάρισμα
Αν ταξιδεύεις αεροπορικώς, έλεγξε την πολιτική της εταιρείας σχετικά με τις βαλίτσες και το πόσο θα χρεωθείς για αυτά που θέλεις να πάρεις μαζί σου.

Δοκίμασε να κάνεις ρολό τα ρούχα σου αντί να τα διπλώσεις στη βαλίτσα. Έτσι μπορείς να σώσεις χώρο και να πάρεις μαζί σου περισσότερα πράγματα.

Τοποθέτησε ένα αυτοκόλλητο με τη λέξη «εύθραυστο» πάνω στη βαλίτσα, ανεξάρτητα από το αν έχεις μαζί σου αντικείμενα που σπάνε εύκολα. Έτσι, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου θα βάλουν τη βαλίτσα σου πάνω από τις υπόλοιπες και θα την κατεβάσουν πρώτη.

Πάρε μαζί σου μερικές πλαστικές σακούλες. Θα κάνει την οργάνωση σου πολύ πιο έυκολη και θα σε βοηθήσει να κατηγοριοποιήσεις τα πράγματα σου.

Βεβαίωσου ότι έχεις πάρει μαζί σου τα σωστά σουτιέν και εσώρουχα για τα ρούχα που έχεις πακετάρει.

Για να προστατέψεις τα εύθραυστα αντικείμενα σου, όπως foundation με γυάλινη συσκευασία ή το άρωμα σου, τοποθέτησε τα μέσα στα αθλητικά σου παπούτσια ή μέσα σε κάλτσες σε ρολό.

Διάλεξε μια βαλίτσα με ασυνήθιστο χρώμα ή σχέδιο, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να την εντοπίσεις μόλις φτάσεις στον προορισμό σου.

Αφού τυλίξεις τα καλλυντικά σου, τοποθέτησε τα στη μέση της βαλίτσας για να τα προστατέψεις από πιθανά χτυπήματα.

Επίλεξε άνετα παπούτσια, και όχι τα πιο εντυπωσιακά, extravagant ψηλοτάκουνα πέδιλα. Σίγουρα θέλεις να εντυπωσιάσεις στις βραδινές σου εξόδους, αλλά είναι σημαντικό να μπορείς να περπατήσεις και να μην κάνεις τα πόδια σου να υποφέρουν.

Αγόρασε μερικές μικρές πλαστικές συσκευασίες στις οποίες μπορείς να βάλεις τις απαραίτητες ποσότητες από τα προϊόντα περιποίησης σου.


Ταξίδι

Για να αποφύγεις τα κουνήματα από το αεροπλάνο, προτίμησε να καθίσεις σε κάθισμα κοντά στα φτερά του αεροσκάφους.

Αν θέλεις να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους χάρτες της Google στο κινητό σου, αλλά δε ξέρεις αν θα έχεις σύνδεση στο ίντερνετ, μπορείς να «κατεβάσεις» το χάρτη της περιοχής από πριν, έτσι ώστε να τον έχεις διαθέσιμο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Αν ξέχασες το φορτιστή σου, μην πανικοβάλλεσαι. Πολλοί επισκέπτες ξεχνούν τους φορτιστές τους στα δωμάτια των ξενοδοχείων, και αν ρωτήσεις την υποδοχή είναι πολύ πιθανό να μπορούν να σου δανείσουν έναν, μέχρι τη μέρα της αναχώρησης σου.

Μπορείς να βρεις τους κωδικούς ίντερνετ για ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ κοιτάζοντας τα σχόλια στο FourSquare.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!