tromaktiko: Όλα όσα δεν πρέπει να κάνετε στην παραλία!

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Όλα όσα δεν πρέπει να κάνετε στην παραλία!



Οι παραλίες το καλοκαίρι αποτελούν νούμερο ένα σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων…
Τι γίνεται, όμως, όταν η συνύπαρξη των λουόμενων στις ελληνικές παραλίες δεν είναι και τόσο αρμονική; Ως Έλληνες, παρορμητικοί και αυθόρμητοι, παραβαίνουμε πολλές φορές, είτε άθελά μας είτε εσκεμμένα, τους «άγραφους» κανόνες σωστής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα τη δημιουργία παρεξηγήσεων. Εμείς σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς στην παραλία καθώς για τους επόμενους μήνες η καθημερινότητά σας θα εξελίσσεται εκεί.

Σκουπίδια στις παραλίες

Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε κάποιος να κάνει στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στην παραλία είναι να αφήσει τα σκουπίδια του. Πέραν της μόλυνσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος το θέαμα είναι αποκρουστικό τόσο εντός, όσο και εκτός της θάλασσας. Αν η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει κάδο απορριμμάτων θα πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρετε μαζί σας σε μια πλαστική σακούλα, που θα έχετε προνοήσει να έχετε. Αναλογιστείτε πώς εσείς θα αντιδρούσατε εάν συναντούσατε ένα σωρό σκουπιδιών δίπλα σας.

Παραλία και κατοικίδια

Επειδή και τα κατοικίδια, σκυλιά κατά κύριο λόγο, έχουν και αυτά ψυχή και θέλουν και αυτά να απολαύσουν το μπάνιο τους σκεφτείτε πολύ καλά την παραλία πριν τα πάρετε μαζί σας. Μπορεί όλοι γύρω σας να αγαπούν το συμπαθέστατο κατά τα άλλα σκυλάκι σας, δεν είναι όμως υποχρεωμένοι να κολυμπούν μαζί του. Επιλέξτε ερημικές παραλίες χωρίς ιδιαίτερο κόσμο. Αν βέβαια αυτό δεν είναι εφικτό, τότε φροντίστε να απομακρυνθείτε από το πλήθος και να έχετε υπό την επιτήρησή σας το αγαπημένο σας τετράποδο.

Παιχνίδια στην παραλία

Αν κάποιος είναι «πρωταθλητής» στις ρακέτες ή στο beach volley, δεν χρειάζεται να το δείξει στην παραλία. Μπορεί οι ρακέτες και όλα τα αθλήματα-παιχνίδια που έχουμε συνδυαστεί με το υγρό στοιχείο να είναι μια πολύ καλή άσκηση, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να ενοχλούμε τους γύρω μας με τις επιδείξεις μας. Ιδιαίτερα οι ρακέτες είναι ένα αρκετά επίφοβο άθλημα που μπορεί εύκολα να προκαλέσει δυσάρεστα ατυχήματα, ειδικά αν παίζεται με μεγάλη ένταση. Προτιμήστε ερημικές παραλίες ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους που πολλές παραλίες διαθέτουν.

Πετσέτα και παραλία

Η πετσέτα αποτελεί απαραίτητο εξοπλισμό για την παραλία και ίσως να αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει ενοχλητική για τους γύρω σας. Καλό θα είναι, λοιπόν, όταν αποφασίσετε να φύγετε από την παραλία που σας φιλοξένησε για το μπάνιο σας να μην την τινάξετε όταν δίπλα κάθεται κόσμος. Η άμμος, τα φύλλα ή μικρά πετραδάκια που έχουν κολλήσει στην πετσέτα σας πολύ εύκολα πετάγονται στους γύρω λουόμενους με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό.

Οικογένεια και παραλία

Όταν μια οικογένεια αποφασίσει να πάει στην παραλία καλό θα ήταν να επιλέξει ένα πιο ήρεμο μέρος χωρίς πολλά μαγαζιά ή beach bar με έντονη μουσική. Η δυνατή μουσική, ο συνωστισμός και η έντονη κινητικότητα στην παραλία ενδεχομένως να εκνευρίσουν τα παιδιά και τους γονείς χωρίς να ευχαριστηθούν όπως θα ήθελαν το μπάνιο τους.

Κάπνισμα και παραλία

Μπορεί ο αντικαπνιστικός νόμος να μη λέει να εφαρμοστεί στη χώρα μας και να βρίσκονται συνεχώς παραθυράκια, ωστόσο μπορούμε να τον περιορίσουμε στην παραλία. Μπορεί ο χώρος να είναι ανοιχτός, αυτός δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να το παρακάνουμε. Ο αέρας σίγουρα θα μεταφέρει τον καπνό στους διπλανούς με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά το μόνο που θα μείνει στην άμμο είναι χιλιάδες γόπες που δεν βιοδιασπώνται και μολύνουν το νερό.

Πάρτε μαζί τα ακουστικά σας

Αρκετοί είναι αυτοί που τους αρέσει να χαλαρώνουν στην παραλία παρέα με την αγαπημένη τους μουσική. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε τα ίδια γούστα με όλους ή ότι όλοι θέλουν να ακούσουν μουσική. Καλό λοιπόν θα ήταν να πάρετε μαζί σας τα ακουστικά έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη μουσική της αρεσκείας σας  χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας.

Αν θέλετε να χαρείτε τις βόλτες σας στη θάλασσα καλό θα ήταν να ακολουθήσετε αυτούς  τους «άγραφους»  ανόνες της παραλίας για την καλύτερη απόλαυση όλων των λουομένων.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!