tromaktiko: Παγώνει η κατασκευή του Αιολικού στον Καφηρέα και πάει ΣτΕ

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Παγώνει η κατασκευή του Αιολικού στον Καφηρέα και πάει ΣτΕ



«Πάγωσαν» με προσωρινές διαταγές του προεδρεύοντα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπρόεδρου...
Ιωάννη Γράβαρη, τα έργα κατασκευής 8 αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών στην περιοχή Καφηρέα του Δήμου Καρύστου Ευβοίας.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας και 3 κάτοικοι της Καρύστου κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και κατά 27 αποφάσεών του με τις οποίες προβλέπεται η εγκατάσταση 8 αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή του Καφηρέα.
Ειδικότερα, με τις εν λόγω υπουργικές αποφάσεις εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των επίμαχων αιολικών πάρκων, όπως και οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία τους.

Στα 8 αιολικά πάρκα προβλέπεται η εγκατάσταση 73 ανεμογεννητριών οι οποίες θα παράγουν 167,9 MW, η κατασκευή υπογείου δικτύου μέσης τάσης 20MW και η κατασκευή 3 σταθμών ανυψωτικής τάσης 20/150 KV στις θέσεις Αμυγδαλέα, Αντιά και Πλατανιστός της Καρύστου.

Ο Σύλλογος, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι τα 8 αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν μέσα σε δασική έκταση ενταγμένη στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000 και χαρακτηρισμένη ως τόπος Κοινοτικής σημασίας και ως ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα.

Ο κ. Γράβαρης στην προσωρινή διαταγή του αναφέρει: «Διατάσσουμε να μην εκτελεσθεί οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία που κατατείνει στην πραγματοποίηση των επίδικων έργων, μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματος αναστολής των προσβαλλόμενων αποφάσεων».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!