Υλικά συνταγής
1 κιλό γαρίδες
500γρ. σπαγγέτι
500γρ. χυμό από φρέσκες ντομάτες ή 250γρ. κονκασέ εμπορίου και 250γρ. χυμό ντομάτας εμπορίου
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
½ κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ζάχαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ελαφρά τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τον χυμό από φρέσκες ντομάτες ή το κονκασέ και τον χυμό εμπορίου. Προσθέτουμε την ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα βάζουμε τα σπαγγέτι σε κοχλάζον νερό με αλάτι να βράσουν. Τα σουρώνουμε 3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα (συμβουλευτείτε τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού επάνω στο πακέτο) αλλά κρατάμε περίπου 2 δάχτυλα νερό μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα τις γαρίδες και βράζουμε για 5 με 7 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους. Έπειτα προσθέτουμε την σάλτσα με τις γαρίδες μέσα στα ζυμαρικά και τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά ώστε να ρουφήξουν τα σπαγγέτι τη σάλτσα.
Σε τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά τα ντοματίνια για να μην είναι εντελώς ωμά.
Σερβίρουμε την μακαρονάδα σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Πηγή