tromaktiko: Τμήμα κυπριακής Τράπεζας παρουσιάζεται να νομιμοποιούσε χρήματα από παιδική πορνογραφία

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Τμήμα κυπριακής Τράπεζας παρουσιάζεται να νομιμοποιούσε χρήματα από παιδική πορνογραφία



Τα αρνητικά δημοσιεύματα για την FBME συνεχίζονται και μάλιστα παίρνουν διεθνείς διαστάσεις...

Ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Χονγκ Κονγκ κατάγράφει λεπτομέρειες έκθεσης για τον ρόλο της FBME στην Κύπρο, στην οποία -βάσει πάντα του δημοσιεύματος- καταγράφεται αναλυτικά ΌΤΙ η εν λόγω τράπεζα βοηθούσε εγκέφαλο κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας να νομιμοποιήσει τα έσοδά του.

Πιο συγκεκριμένα, ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος επικαλείται απόσπασμα έκθεσης του οργανισμού Kroll Inc που ανέλαβε να κάνει έρευνα για την FBME, μετά από ενέργειες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Kroll εδρεύει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Θυμίζουμε ακόμη ότι οι κυρώσεις σε βάρος της FBME προέκυψαν μετά από ενέργειες υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (FinCEN).

«Οι επικεφαλής του τμήματος πιστωτικών καρτών της εδρευόμενης στην Τανζανία FBME, με πρόθεση βοήθησαν στο ξέπλυμα χρημάτων που προέκυπταν από διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Asia Sentinel του Χονγκ Κονγκ.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο John Berthelsen προστίθενται τα ακόλουθα: «Όπως υποδεικνύει η έκθεση της έρευνας, κεφάλαια προοριζόμενα για να προωθήσουν κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, συστηματικά διοχετεύονταν μέσω πλαστών εμπορικών λογαριαμών (σ.σ. σ΄ αυτό το σημείο χρησιμοποιεί αυτούσιες αναφορές της έκθεσης) ‘για να σβήσουν ίχνη και να μην εντοπιστούν από Visa και Mastercard’».

Να σημειωθεί ότι η FBME φέρεται να προειδοποίησε με νομικά μέτρα την εν λόγω ιστοσελίδα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!