tromaktiko: Οι κανόνες του Φενγκ Σούι για το χώρο του μπάνιου και το στοιχείο του Νερού

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Οι κανόνες του Φενγκ Σούι για το χώρο του μπάνιου και το στοιχείο του Νερού



Επειδή το Φενγκ Σούι λέει ότι η βορεινή πλευρά του σπιτιού σχετίζεται με το νερό, εκεί κατά προτίμηση είναι η πιο κατάλληλη θέση για το...
λουτρό. Θεωρείται επίσης σημαντικό να μη βρίσκεται το δωμάτιο αυτό κοντά στην κύρια είσοδο του σπιτιού ή δίπλα στην κουζίνα, επειδή αυτό μπορεί να «μολύνει» το Τσι, πριν ακόμη αρχίσει να κυκλοφορεί μέσα στο χώρο.

Αν το πλυσταριό βρίσκεται σε κάποια από αυτές τις θέσεις, πρέπει να τοποθετηθεί ένα αποτελεσματικό «φράγμα», κι επειδή το λουτρό αντιπροσωπεύεται από το στοιχείο του Νερού που ελέγχεται από τη Γη, κεραμικά πλακάκια τοποθετημένα στον ενδιάμεσο τοίχο θα βοηθήσουν το Φενγκ Σούι. Το γεγονός ότι τέτοια πλακάκια βρίσκονται συχνά στις Δυτικές κουζίνες και τα πλυσταριά, λέγεται ότι είναι ένα άλλο παράδειγμα της ασυναίσθητης χρήσης των αρχών της αρχαίας τέχνης.

Ένας χωριστός χώρος πλυσίματος λέγεται ότι είναι καλύτερος από το συνδυασμό του με το λουτρό, αλλά πρέπει να βρίσκεται σε έναν τοίχο που να εξυπηρετεί την αποστράγγιση, ώστε τα βρώμικα νερά να αποχετεύονται γρήγορα. Για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν επιρροές του Σα από τις αποχετεύσεις, είναι σημαντικό να είναι φτιαγμένος στην καλύτερη περίπτωση, με τούβλα ή επενδυμένος με πλακάκια.

Παρόλο που στη Δύση προτιμάται το λουτρό να βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την κρεβατοκάμαρα, το Φενγκ Σούι λέει ότι αυτό δεν βοηθάει στην καλοτυχία του σπιτιού. Σύμφωνα με τους σιασένγκ, ο λόγος είναι ότι στο λουτρό, το Τσι που έχει μολυνθεί πρέπει να αντικατασταθεί γρήγορα πριν προλάβει να μεταβληθεί σε Σα – και ο χώρος όπου κανείς δεν θα ήθελε να διασκορπιστεί αυτό, είναι το υπνοδωμάτιο, όπου είναι απαραίτητη μια καθαρή και απαλή ροή της «πνοής της ζωής».

Στη Σιγκαπούρη, όπου πολλά ξενοδοχεία έχουν δωμάτια με μπάνιο, είδα ότι το Φενγκ Σούι αποκαθίσταται με κουρτίνες φτιαγμένες από πήλινες χάντρες, που χωρίζουν το ένα δωμάτιο από το άλλο και αποθαρρύνουν την κίνηση του Σα.

Το γαλάζιο χρώμα, που συμβολίζει τις ουράνιες ευλογίες, είναι το χρώμα που προτιμάται περισσότερο για το λουτρό, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Όμως καλό Τσι μπορεί να αποκτηθεί με τη διακόσμηση του λουτρού με εικόνες που παριστάνουν βουνά και ήρεμους μαιανδρικούς ποταμούς, όπως η εικόνα μιας γέφυρας πάνω από τον ποταμό Παπιέν στην Κίνα, και ο οποίος βρίσκεται σε πολλές κινέζικες κατοικίες.

«Ο δρόμος του Φενγκ Σούι» Φιλίππα Γουόρινγκ εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!