tromaktiko: Κύπρος: Νεκρός άντρας σε αλιευτικό σκάφος ανοικτά του Ζυγίου

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Κύπρος: Νεκρός άντρας σε αλιευτικό σκάφος ανοικτά του Ζυγίου



Χθες γύρω στις ...
11:50 το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης δέχθηκε κλήση να παρέμβει για τη διάσωση άντρα που βρισκόταν σε βάρκα ανοικτά του Ζυγίου.

Αμέσως το ΚΣΕΔ κινητοποιήθηκε και με ελικόπτερο ο άνδρας που πρόκειται για Αιγύπτιο και η ηλικία του υπολογίζεται γύρω στα  30-40 μεταφέρθηκε στη στεριά.

Στη συνέχεια με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε τον θάνατο.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του θα διακριβωθούν με τη νενομισμένη νεκροτομή.

Η επίσημη ανακοίνωση

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 18 Αυγούστου και ώρα 11:50, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση ότι μέλος του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους «MORRIS DIEN» σημαίας Αιγύπτου, τραυματίστηκε σοβαρά και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο Κυβερνήτης του σκάφους αιτήθηκε την άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας. Το πλοίο βρισκόταν 15 ΝΜ νότια του Βασιλικού, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας Ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, το οποίο ελάμβανε μέρος στην πολυεθνική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, με νοσηλευτή της Πολιτικής Άμυνας, για την άμεση αεροδιακομιδή του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 13:10, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο θανών είναι Αιγυπτιακής υπηκοότητας και για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!