tromaktiko: Προσοχή! Βόμβα από Πρόεδρο ΕΦΕΤ: Ποιο γνωστό τρόφιμο έχει μολυνθεί από εντομοκτόνο;

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Προσοχή! Βόμβα από Πρόεδρο ΕΦΕΤ: Ποιο γνωστό τρόφιμο έχει μολυνθεί από εντομοκτόνο;



Ποιο τρόφιμο έχει μολυνθεί από εντομοκτόνο σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ;

Ο Ανδρέας Μανέτας, αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία εμπλοκή της χώρας μας με αυτές τις παρτίδες.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και τόνισε ότι υπάρχει συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η Ολλανδία πραγματοποιεί σήμερα ελέγχους στο κρέας των πουλερικώνπου προέρχεται από τις μονάδες παραγωγής που έπληξε η υπόθεση των μολυσμένων αυγών για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει παρουσία του εντομοκτόνου fipronil.

Η κρίση έχει επεκταθεί σε Βέλγιο, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία και Ελβετία όπου εκατομμύρια αυγά προέλευσης Ολλανδίας αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.

Τα αυγά έχουν μολυνθεί από το εντομοκτόνο fipronil που χρησιμοποιήθηκε σε πτηνοτροφικές μονάδες της Ολλανδίας, οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ουσία αυτή είναι «μετρίως τοξική» για τον άνθρωπο και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε ζώα που προορίζονται για κατανάλωση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!