tromaktiko: Χανιά: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο παλιό Ενετικό Κάστρο

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Χανιά: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο παλιό Ενετικό Κάστρο



Σε ισχύ τίθενται από την Παρασκευή 4 Αυγούστου έως και τις...
15 Οκτωβρίου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο παλιό Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Μετά από συναπόφαση του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, απαγορεύεται σε 24ωρη βάση, η κίνηση, στάση και στάθμευση οχημάτων στην πλατεία Κατεχάκη καθώς και στην Ακτή Κουντουριώτη, Ακτή Τομπάζη, Σουρμελή, Ακτή Ενώσεως, αλλά και στο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού βόρεια και δυτικά του Νεωρίου του Μόρο.

Η απαγόρευση, που θα ισχύσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2017, μεταξύ άλλων έχει στόχο την ασφάλεια των πεζών, δεδομένης της αυξημένης κίνησης που επικρατεί στους δρόμους και στους χώρους της ευρύτερης περιοχής.

Η απόφαση αυτή βρίσκει σύμφωνους τους επιχειρηματίες της εστίασης δεδομένου ότι ο σύλλογός τους εδώ και μήνες είχε επισημάνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα κυρίως για να διατηρηθεί μία υψηλής αισθητικής και ποιότητας εικόνα στο λιμάνι κατά την περίοδο της τουριστικής ακμής.

Ο Λιμενάρχης Χανίων, αντιπλοίαρχος Αναστάσιος Ζαΐμης, υπέγραψε την απόφαση απαγόρευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας, διευκρινίζοντας μέσω αυτής, ότι τα καταστήματα θα τροφοδοτούνται από τις 7 έως τις 9 το πρωί.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!