tromaktiko: Χριστόφιας: Άλλος θα έπρεπε να ήταν στη θέση του Ζαννέτου

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Χριστόφιας: Άλλος θα έπρεπε να ήταν στη θέση του Ζαννέτου



Δριμύ κατηγορώ προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εξαπέλυσε χθες το μεσημέρι της Τετάρτης ο τέως...
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Αναφέρθηκε επίσης στους Γιώργο Λιλλήκα, Σταύρο Μαλά, Μάικ Σπανό, Νίκο Κατσουρίδη και Βενιζέλο Ζαννέτο, λέγοντας πως στην περίπτωση του Βενιζέλου Ζαννέτου, άλλος θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή.

Ο κ. Χριστόφιας μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Αναστασιάδης παραβιάζει τα θέσμια. «Έχω προσωπική πικρή πείρα από τον κ. Αναστασιάδη και προ πάντων κατά τη διάρκεια της δικής μου προεδρίας».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «το δικαστήριο που πρέπει να δικάσει τον κ. Αναστασιάδη, συνέρχεται τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και θα γίνουν οι εκλογές».

Σε ερώτηση σχετικά με τις αναφορές Γιώργου Λιλλήκα για το θέμα των διαρροών και πως πρέπει να παρέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας, ο κ. Χριστόφιας είπε πως ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του πρώτα, ενώ το κατηγόρησε πως με τον τρόπο που λειτούργησε το 2013, βοήθησε στην εκλογή Αναστασιάδη.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως ο κ. Αναστασιάδης «ζει και πράττει με τη σκοπιμότητα της εξουσίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Πρόσθεσε ακόμη πως δεν εμπιστευόταν ποτέ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως επικεφαλής της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό.

Υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά

Όσον αφορά την επιλογή του Σταύρου Μαλά και στα όσα λέγονται ότι ήταν επιλογή του Δημήτρη Χριστόφια, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, είπε πως η επιλογή είναι της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Επιλογή Μάικ Σπανού

«Εγώ διαφωνούσα με την επιλογή του Μάικ Σπανού. Ένας νεοφιλελεύθερος που δεν μπορεί να έχει καμία σχέση, ούτε με τη φιλοσοφία, ούτε με την ιστορία, ούτε με την πολιτική του ΑΚΕΛ». Αυτά είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας σχετικά με την ιστορία που εκτυλίχθηκε μεταξύ Μάικ Σπανού και ΑΚΕΛ. «Η προεπιλογή του, ασφαλώς και δημιούργησε πληγή στο ΑΚΕΛ», είπε ενώ κάλεσε τον κόσμο να το θεωρήσει ως ένα ατυχές συμβάν και να συσπειρωθεί γύρω από το κόμμα, «διότι χωρίς τη συσπείρωση θα έχουμε τα ίδια κακά ξεμπερδέματα».

Αποφυλάκιση Βενιζέλου Ζαννέτου

Όσον αφορά την αποφυλάκιση του Βενιζέλου Ζαννέτου, ο κ. Χριστόφιας ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός τονίζοντας πως «ο Βενιζέλος ήταν το θύμα της όλης υπόθεσης. Έχει καταδικαστεί αδίκως. Θα έπρεπε κάποιοι άλλοι να βρίσκονται στη φυλακή οι οποίοι και ασφαλώς θα μπορούσε να ήταν και από το ΑΚΕΛ». Επιπρόσθετα είπε πως, όπως την πλήρωσε ένα άτομο, υπάρχει ένα άλλο άτομο που θα μπορούσε να ήταν στη θέση του, από το ΑΚΕΛ.

Πικρή ιστορία ο Κατσουρίδης

Σε ερώτηση για τον Νίκο Κατσουρίδη, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως ο Νίκος Κατσουρίδης είναι μία πικρή ιστορία την οποία και δεν θέλει να σχολιάσει. «Φτάνει πια Νίκος Κατσουρίδης.

Τέλος, με δάκρυα στα μάτια είπε πως το ΑΚΕΛ είναι η ζωή του και θα συνεχίσει μέχρι τέλος να παλεύει για το κόμμα αυτό και τους εργαζόμενους.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!