tromaktiko: Ακιντζί: Δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ακιντζί: Δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων



Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων, δήλωσε ο ...
Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να γίνει στο πλαίσιο της προσαρμογής με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά δεν προσαρμόστηκε στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι σε κάθε διαδικασία για λύση συμπεριφέρεται «σαν νύφη που δεν θέλει να χορέψει».

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι αν δεν βρεθεί λύση, τότε “θα συνεχίσουν να ριζώνουν αυτές οι δύο διαφορετικές οντότητες κρατών”.

Για το άνοιγμα των Βαρωσίων, ο Τ/κ ηγέτης είπε σε συνέντευξη στη Μιλλιέτ ότι δεν ωφελεί κανέναν να είναι σε αυτή την κατάσταση εδώ και 43 χρόνια και πως πρέπει να υπάρξει διέξοδος σε αυτό. “Αυτό το είπα και πριν τις εκλογές. Ζήτησα τα Βαρώσια να εξυπηρετήσουν τους ανθρώπους και όχι τα φίδια. Είπα ότι οι Ε/κ θα μπορούν να επιστρέψουν εδώ υπό την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά ζήτησα να ανοίξει το λιμάνι της Αμμοχώστου και το αεροδρόμιο Ερτζάν σε διεθνείς πτήσεις. Μετά την εκλογή μου δεν είδα να υπάρχει προσέγγιση στο θέμα αυτό, ειδικά στο θέμα του Ερτζάν η ε/κ πλευρά δεν πλησίασε”, είπε.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!