tromaktiko: Απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί στη Μαγνησία – Ξεκινούν κινητοποιήσεις

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί στη Μαγνησία – Ξεκινούν κινητοποιήσεις



Εξαντλείται η υπομονή των φαρμακοποιών οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από τις αρχές του χρόνου για τα αναλώσιμα υλικά που χορηγούν...
στους ασθενείς και γι’ αυτό τον λόγο πλέον εξετάζουν σοβαρά και την προοπτική της επ’ αόριστον αναστολής της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ήδη σήμερα λήγει το τελεσίγραφο των φαρμακοποιών της Αττικής προς τον ΕΟΠΥΥ για να εξοφληθούν, διαφορετικά θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις οι οποίες θα έχουν τον χαρακτήρα της αναστολής της σύμβασης. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι στη χώρα.

Μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την έναρξη κινητοποιήσεων κρίνεται η αυριανή συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το θέμα.

Τα χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς για τα αναλώσιμα υλικά και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ πανελλαδικά.
Σε επίπεδο Μαγνησίας ο προβληματισμός των φαρμακοποιών είναι κάτι παραπάνω από έκδηλος και ήδη εξετάζουν μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
Το Δ.Σ. του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου θα συνεδριάσει εντός ημερών και είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει την αναστολή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των αναλώσιμων υλικών. Μια αναστολή η οποία αναμένεται να έχει επ’ αόριστον χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Απόστολος Ματσιόλης επισήμανε πως δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα με την ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τους φαρμακοποιούς για τα αναλώσιμα και άλλα υλικά που χορηγούν σε ευπαθείς ομάδες. Με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει τους φαρμακοποιούς για κανέναν μήνα μέσα στο 2017. Η αντίδραση είναι έντονη. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα ξεκινούν την επ’ αόριστον αναστολή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ και οι φαρμακοποιοί σε τοπικό επίπεδο μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν τι θα κάνουν μέσα από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Πάντως η προοπτική της κινητοποίησης είναι πολύ πιθανή, καθώς δεν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!