tromaktiko: Όριο στο αλκοόλ βάζει σε γονείς εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Όριο στο αλκοόλ βάζει σε γονείς εστιατόριο της Νέας Υόρκης



Στο Peddlers Bar Bistro οι γονείς μπορεί να μην διασκεδάζουν και πολύ, αλλά τα παιδιά ...
παραμένουν ασφαλή, με τους κηδεμόνες τους να μπορούν να πιούν μέχρι ένα ποτήρι αλκοόλ.
Το φαγητό συνοδεύεται καλά με κρασί ή μπίρα και οι περισσότεροι απολαμβάνουν το φαγητό τους καταναλώνοντας ένα ή και παραπάνω ποτήρια τρώγοντας. Ένα εστιατόριο, όμως, στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να εφαρμόσει μια πιο αυστηρή πολιτική σε όσους συνοδεύουν παιδιά και να τους επιτρέψει μόνο… ένα αλκοολούχο ποτό.

Το εστιατόριο αυτό είναι το Peddlers Bar and Bistro στο Clifton Park, το οποίο, μάλιστα, έχει συγκεκριμένο μήνυμα στο μενού του: «Η δέσμευση να σταματήσουμε τα θανατηφόρα δυστυχήματα από το αλκοόλ και την οδήγηση απαιτεί να συμμετάσχουμε όλοι μας. Όλοι μας παίρνουμε μέρος με τον δικό μας τρόπο. Εμείς στο Peddlers από την πλευρά μας περιορίζουμε τον έναν από τους υπεύθυνους γονείς που θα μας επισκεφτούν στην κατανάλωση ενός αλκοολούχου ποτού, ενώ δειπνούν με τα παιδιά τους κι ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε όλα τα παιδιά που γευματίζουν μαζί μας. Εκτιμάμε το σεβασμό και ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτή την τακτική».

Η Melisa Gravelle, διευθύντρια του Peddlers Bar & Bistro, μάλιστα, δήλωσε ότι «Όλοι μας αγαπάμε τα παιδιά και αυτά δεν έχουν φωνή. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω με τον εαυτό μου αν ήξερα ότι έχω σκοτώσει κάποιον οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ».
Παρ’ όλο που το εστιατόριο δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική, το κάνει εδώ και 7 χρόνια, από το 2010. Αρκετοί πελάτες, όπως η εκπαιδευτικός Barb Buckley, φαίνεται να συμφωνούν, θεωρώντας το ένα ακόμη μέσο προστασίας των παιδιών κι όχι μόνο, ενώ άλλοι δεν είναι και τόσο ένθερμοι υποστηρικτές. Όσο, όμως κι αν διαφωνούν, το σίγουρο είναι ότι το εστιατόριο εφαρμόζει μια κοινωνική πολιτική που μόνο σε καλό μπορεί να βγει.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!