tromaktiko: Τέσσερα φρέσκα cocktails για ένα καλύτερο καλοκαίρι

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Τέσσερα φρέσκα cocktails για ένα καλύτερο καλοκαίρι



Τέσσερις κορυφαίοι Βρετανοί barmen δημιουργούν τα cocktails που και οι ίδιοι θα ήθελαν να απολαμβάνουν μια ζεστή μέρα...
Από τον Matt Wakeford, Bar GandV, Εδιμβούργο

Όπως λέει, «πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού cocktail με το οποίο δροσίζεται ο καυτός αμερικανικός Nότος».

Υλικά

 60 ml Rye Whiskey
 4 κόκκινες και 4 άσπρες ρώγες σταφυλιού
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 6-8 φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τρεις ρώγες από το κάθε είδος σταφυλιού (οι άλλες δύο προορίζονται για διακόσμηση) μαζί με το πιπέρι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού. Απελευθερώνουμε το άρωμα του βασιλικού τρίβοντας ελαφρά τα φύλλα του και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι.

Μισογεμίζουμε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο, το σκεπάζουμε με χαρτοπετσέτα (ή με καπάκι shaker) και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε κι άλλο θρυμματισμένο πάγο και το ουίσκι. Ξαναχτυπάμε καλά και στολίζουμε με τις δύο ρώγες, δύο φύλλα βασιλικού και δύο καλαμάκια.


Από την Chelsie Bailey, The Milk Thistle Bar, Μπρίστολ
«Τα καλοκαιρινά cocktails πρέπει να γίνονται εύκολα, ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο για να τα απολαύσεις», συστήνει η mixologist.

Υλικά
 25 ml gin
 25 ml λευκό vermouth
 25 ml Aperol
 Κορδέλα από φλούδα λεμονιού

Eκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Ανακατεύουμε προσεκτικά και γαρνίρουμε με μια κορδέλα από φλούδα λεμονιού.
Vodka: Les Fleurs Du Mal

Από τον Matteo Malisan, The Zetter Townhouse, Λονδίνο
«Ένα πραγματικά ξεδιψαστικό cocktail που δείχνει τέλειο στο ποτήρι».

Υλικά

50 ml βότκα ρόδο (της προσθέτουμε 2-3 σταγόνες ροδόνερο)
25 ml χυμό λεμονιού
5 ml λευκό αψέντι
10 ml σιρόπι ζάχαρης
25 ml ασπράδι αβγού

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε shaker. Προσθέτουμε πάγο και ξαναχτυπάμε. Σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι. Πιέζουμε μια φλούδα πορτοκαλιού να βγάλει τα έλαιά της στο cocktail και την πετάμε.

Rum: Mega-Lolz Fizz

Από τον Ryan Chetiyawardana, Dandelyan στο The Mondrian Ηotel, Λονδίνο
O Ryan βραβεύτηκε πρόσφατα ως «Διεθνής Bartender της Χρονιάς», ενώ το Dandelyan ως «Το Καλύτερο Παγκοσμίως Νέο Cocktail Bar» για το 2015!

Υλικά
25 ml λευκό ρούμι
 10 ml φαλέρνουμ
10 ml χυμό λάιμ
 10 ml χυμό γκρέιπφρουτ
 10 ml κασίς
25 ml χυμό μήλου
 Τζιτζιμπίρα
3 φύλλα μέντας

Εκτέλεση
Χτυπάμε δυνατά όλα τα υλικά (εκτός από την τζιτζιμπίρα) και διπλοσουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.

Απογεμίζουμε με την τζιτζιμπίρα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!