tromaktiko: Το πιο extreme reality του πλανήτη κάνει το Survivor να μοιάζει με σχολική εκδρομή

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Το πιο extreme reality του πλανήτη κάνει το Survivor να μοιάζει με σχολική εκδρομή



Αν μέχρι τώρα είχε την εντύπωση πως στο πρόσφατο Survivor της ελληνικής τηλεόρασης, οι παίχτες/ διαγωνιζόμενοι αντιμετώπιζαν πολύ ...
σκληρές συνθήκες διαβίωσης και κακουχίες, μάθε πως εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό πολύ πιο ζόρικα shows. Κανένα όμως κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να συγκριθεί με το Darkness.

Στο reality του Discovery Channel που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, 3 παίκτες -εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους σε κάθε επεισόδιο-αφήνονται σε κάποιο σκοτεινό μέρος που διαθέτει δαιδαλώδεις διαδρόμους, στενά περάσματα και κρυφές πύλες δηλαδή σε κάποια αρχαία θαμμένη πόλη ή κάποιο εγκαταλελειμμένο ορυχείο.
Εκεί, υπό συνθήκες απόλυτου σκότους (ή περίπου, καθώς έχουν μαζί τους μόνο έναν φακό) θα πρέπει να εντοπίσουν ο ένας τον άλλον και στη συνέχεια όλοι μαζί να δουλέψουν σαν ομάδα, για να καταφέρουν να βρουν την έξοδο, όπου θα δουν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλον υπό το φως του ήλιου. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε έξι ημέρες. Φαγητό και νερό βρίσκονται στην πορεία, καθώς είναι τοποθετημένα από την παραγωγή σε συγκεκριμένα σημεία, όπως και οι χάρτες του χώρου στον οποίο περιπλανώνται οι 3 συμμετέχοντες.

«Άλλοι μπορούν να το πουν ένα τεστ επιβίωσης και άλλοι ένα κοινωνικό πείραμα. Στην ουσία όμως είναι το ίδιο πράγμα. Πολλές φορές σκέφτομαι πως μοιάζει σαν ένα ψυχολογικό θρίλερ να συναντά την καθημερινή φρίκη - το σκοτάδι αποτελεί ένα τέρας από μόνο του και πρόκειται για έναν από τους αρχέγονους φόβους του ανθρώπου» δηλώνει ο Rich Ross, πρόεδρος του Discovery.

Πρόκειται ασφαλώς πέρα από ένα reality που δοκιμάζει τα όρια του κάθε συμμετέχοντα -πολλές φορές ακόμη και του ίδιου του τηλεθεατή- για μια τις πιο εξελιγμένες και ολοκληρωτικές δοκιμασίες ψυχικής και σωματικής επιβίωσης που καταγράφηκαν ποτέ στην τηλεόραση. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό show που δεν θα είχε υπάρξει ξανά στην ιστορία της τηλεόρασης και στο είδος των survival games. Δεν αρκούσε απλά μια επανάληψη, αλλά το επόμενο βήμα» είχε δηλώσει η Executive Vice President of Production και Development του Discovery, Denise Contis, και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μάλλον το κατάφεραν. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως τους παίκτες ακολουθεί ένα εξαιρετικά καταρτισμένο συνεργείο που είναι εκπαιδευμένο να «γράφει» κάτω από ακραίες συνθήκες, ενώ ο κάθε συμμετέχοντας φέρει επάνω του custom-designed μικροκάμερες, ώστε η όλη εμπειρία να μεταφέρεται στους δέκτες όπως -σχεδόν- είναι.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!