tromaktiko: Επιτυχία στην Ινδονησία για τη Ρωσία, συμφωνία για μαχητικά Su-35

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Επιτυχία στην Ινδονησία για τη Ρωσία, συμφωνία για μαχητικά Su-35



Μετά από ένα σίριαλ δίχως τελειωμό, ήρθε τελικά η ώρα της απόφασης για την Ινδονησία, που επέλεξε τελικά το ρωσικό...
Sukhoi Su-35 Flanker-E για νέο μαχητικό. Ασάφεια υπάρχει ως προς τον αριθμό των μαχητικών που θα προμηθευθεί η ασιατική χώρα, καθώς ο υπουργός Άμυνας της χώρας έκανε λόγο για 11 μαχητικά, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο πρεσβευτής της χώρας στη Ρωσία μίλησε για οχτώ (8) τα οποία όμως θα μπορούσαν να αυξηθούν στις 16 μονάδες.

Η συμφωνία με τη ρωσική United Aircraft Corporation (UAC) που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς απομένουν – κατά δήλωση – μερικές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, έρχεται μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, στη διάρκεια των οποίων εξετάσθηκε ακόμα και η αποπληρωμή μέρους με ανταλλαγή προϊόντων! Ανακοινώθηκε δε, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ινδονησίας στο προεδρικό μέγαρο στα τέλη Ιουλίου

Η συμφωνία των δυο πλευρών είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας από τον Ιούνιο από ρωσικής πλευράς, καθώς σχετικές δηλώσεις είχε κάνει ο διευθυντής διεθνούς συνεργασίας και περιφερειακής πολιτικής της Rostec (ρωσικός κρατικός οργανισμός που χειρίζεται την αποδέσμευση ρωσικής τεχνολογίας στο εξωτερικό), ο οποίος είχε κάνει λόγο για οχτώ μαχητικά.

Η Ινδονησία θα γίνει η δεύτερη χώρα που προμηθεύεται τα Su-35 μετά την Κίνα. Διαθέτει ήδη ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30MKK/MK2 και Su-27 Flanker. Τα νέα μαχητικά μπορούν να φέρουν οχτώ τόνους οπλισμού με ποικιλία πυραύλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους σε 12 συνολικά εξωτερικούς πυλώνες ανάρτησης, ενώ το παθητικής ανίχνευσης ηλεκτρονικής σάρωσης ραντάρ Irbis-E μπορεί να αποκαλύψει στόχους ακόμα και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων.

Το μεγάλο κόλπο θα γίνει βέβαια εάν πραγματοποιηθεί η πώληση των μαχητικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που φέρονται να ενδιαφέρονται για «αρκετές δεκάδες», κάτι το οποίο μπορεί να σχετίζεται με την απροθυμία πώλησης μαχητικών Sukhoi στο Ιράν, με την Τεχεράνη να στρέφεται στην Κίνα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!