tromaktiko: Ο Εμενίκε είχε τις λύσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα στο Φάληρο

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Εμενίκε είχε τις λύσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα στο Φάληρο



Με τον Εμενίκε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στο 71' και έξι λεπτά μετά στην κόντρα, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αστέρα με...
2-1 στο Φάληρο στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου. Ο Τσουκαλάς μείωσε για τους Αρκάδες.

Τρεις μέρες μετά το μεταξύ τους 1-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα Ελλάδας, Ολυμπιακός και Αστέρας αναμετρήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου.

Οι Αρκάδες είχαν κάνει τη ζημιά στους Πειραιώτες το Σάββατο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Μπέσνικ Χάσι να πάει σε εκτεταμένο ροτέισον. Δικαιολογημένη απόφαση για πολλούς λόγους από τον 46χρονο τεχνικό, αφού και κουρασμένους παίκτες είχε και ακολουθούν εξαιρετικά απαιτητικά εκτός έδρας παιχνίδια (ΑΕΚ, Γιουβέντους) τις επόμενες μέρες.

Εκτός αποστολής λοιπόν έμειναν οι Φιγκέιρας, Οφόε, Σεμπά, Καρσελά, Ρομαό και Ένχελς για να πάρουν ανάσες, ο Ανσαριφάρντ για λόγους τακτικής και οι τραυματίες Μποτία – Βούκοβιτς. Σε 18άδα επέστρεψαν οι Μίλιτς, Μπεν και ο... ξεχασμένος Αντρέ Μαρτίνς (είχε αγωνιστεί 9 λεπτά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ), ντεμπούτο 11άδας έκαναν οι Προτό, Ταχτσίδης, ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας συνέθεσαν Σισέ και Νικολάου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αυτή του 69ου λεπτού, όταν ο Ζουμά έπραξε απερίσκεπτα με τον τρόπο που πήγε στον Μπεν, σπρώχνοντας τον επιθετικό του Ολυμπιακού και με τα δύο χέρια από πίσω. Ο στόπερ του Αστέρα έστησε την ομάδα του στα 11 βήματα και έδωσε στον Εμενίκε την ευκαιρία να λύσει τον γρίφο του γκολ για τους Πειραιώτες.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Στη φάση του 33' έχουμε δει να δίνονται και να μην δίνονται πέναλτι. Η φάση του 47' είναι επίσης δύσκολη καθώς δεν έχει καθαρό οπτικό πεδίο για να διακρίνει αν υπάρχει παράβαση από τον Ζουμά, με τον Εμενίκε να "κρύβει" με το σώμα του τον στόπερ των Αρκάδων. Εκεί που μάλλον δεν έχει δικαιολογία είναι στο χτύπημα του Ιγκλέσιας με τον αγκώνα στον λαιμό του Φορτούνη, με την κίνηση του Αργεντίνου να είναι απευθείας στον παίκτη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ
Προφανής η απάντηση. Ο Εμενίκε πέτυχε δύο γκολ, ήταν κινητικός, βοήθησε στην ανάπτυξη, έδωσε μάχες με τους στόπερ και ήταν πάντα μέσα στο πνεύμα του αγωνα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!