tromaktiko: Πώς θα κάνεις χαρούμενες σκέψεις: 4 τρόποι

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς θα κάνεις χαρούμενες σκέψεις: 4 τρόποι



Δεν χρειάζεται μόνο το σώμα σου αποτοξίνωση αλλά και το μυαλό σου. Η φυσική του τάση, εξάλλου, είναι να κάνει αρνητικές σκέψεις, κάτι...
που έρχεται σε αντίθεση με τη λογική και τα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης για να επιβιώσει. Εάν, λοιπόν, θέλεις να ζεις με αυτοπεποίθηση, με ηρεμία και χωρίς φόβο πρέπει να κάνεις προσπάθεια και να ανακαλύψεις στρατηγικές για να αποφεύγεις τις αρνητικές σκέψεις.

Κάθε φορά που συναντάς ένα νέο εμπόδιο, μια νέα δυσκολία ή πρόκληση, αυτόματα γίνεσαι πιο προσεκτικός απέναντι στο καινούργιο. Μέχρι να ανακαλύψεις, δηλαδή, ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις κι ότι δεν πρόκειται να σε βλάψει. Έτσι λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό μπροστά σε οτιδήποτε καινούριο: γεμίζει με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα μέχρι να νιώσεις ότι δεν αντέχεις άλλο. Ο φόβος του αγνώστου είναι ένας από τους πιο ισχυρούς, εξάλλου.

Αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας δεν είναι να «καθαρίσει» το μυαλό του από αυτές τις αρνητικές σκέψεις και τις φοβίες ή να προσπαθήσει να τις αγνοήσει. Πολύ απλά κάτι τέτοιο δεν είναι αποτελεσματικό. Μια σωστή αντιμετώπιση είναι να αναγνωρίσει και να επαναπροσδιορίσει αυτές τις σκέψεις για να τις αντιμετωπίσει έτσι ώστε να μην έχουν αρνητικές συνέπειες. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις μια «αποτοξίνωση» του μυαλού σου και να καταφέρεις τελικά να μετατρέψεις τις άσχημες σκέψεις σου σε χαρούμενες:

Αναγνώριση: Κάθε φορά που κάνεις μια σκέψη που σου χαλάει τη διάθεση αλλά και δεν σε βοηθά να εξελιχθείς ή να συνεχίσεις με ηρεμία την καθημερινότητά σου, αναγνώρισέ την, πες ότι δεν σου αρέσει η σκέψη και αποφάσισε να την ξεπεράσεις.

Δώσε της όνομα: Συχνά κάνουμε αρνητικές σκέψεις γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα που μας απασχολεί, εμποδίζοντάς μας να το αντιμετωπίσουμε ή να το ξεπεράσουμε. Δοκίμασε να δώσεις σε αυτές τις σκέψεις ένα όνομα (π.χ. η άσχημη σκέψη για το γραφείο) κι έτσι κάθε φορά που κάνεις τέτοιες σκέψεις θα αναφέρεσαι σε αυτές με το όνομά τους. Όχι μόνο θα τις οικειοποιηθείς, αλλά θα καταφέρεις να διασκεδάσεις μ' αυτές.

Τραγούδι: Μια αποτελεσματική τεχνική για να διώξεις τις κακές σκέψεις και να αλλάξει η διάθεσή σου είναι να αρχίσεις να τραγουδάς ένα όμορφο ρυθμό!

Κάν’το εικόνα ή γράψ’το: Σκέφτεσαι κάτι που δεν σου αρέσει; Γιατί να μην το κάνεις εικόνα ή να μην το γράψεις σε ένα χαρτί. Είναι ένας τρόπος να το «ξορκίσεις» και να το ξεπεράσεις. Είναι επίσης πολύ πιθανό να καταφέρεις να κάνεις χιούμορ με μια αρνητική σκέψη και να αλλάξεις τη διάθεσή σου αμέσως.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!