Υλικά συνταγής
1 ρίζα μαρούλι
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 κ.σ. κράνα
100γρ. μπλε τυρί
1 αχλάδι κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι (ο χυμός του)
2 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
για τη σως
4 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μιξ μυρωδικών
Διαδικασία συνταγής
Φτιάχνουμε ένα πολτό με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε το κοτόπουλο καλά και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια και να το ψήσουμε κομμένο. Το κρατάμε ζεστό και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε το μαρούλι και το αχλάδι σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το μπλέ τυρί και τα κράνα. Κόβουμε το φιλέτο και το προσθέτουμε και αυτό. Χτυπάμε με μιξεράκι ή αυγοδάρτη τα υλικά για την σως και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή