tromaktiko: Τροπολογία για ανάθεση υλοποίησης προνοιακών προγραμμάτων στον ΟΓΑ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τροπολογία για ανάθεση υλοποίησης προνοιακών προγραμμάτων στον ΟΓΑ



Τροπολογία με τίτλο «Δυνατότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναθέτει την...
υλοποίηση, εκτέλεση και διαχείριση προγραμμάτων που αφορούν προνοιακές πολιτικές στον ΟΓΑ» κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, στο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά.

Πιο συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναθέτει την υλοποίηση, εκτέλεση και διαχείριση προγραμμάτων, δράσεων και ενεργειών που αφορούν προνοιακές πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ο οποίος θα ενεργεί ως εντολοδόχος αυτού, με μεταβίβαση των αναγκαίων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του.

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογίας, ο ΟΓΑ μετεξελίσσεται σε ενιαίο φορέα προνοιακών παροχών, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες ανάγκες του Υπουργείου και της χώρας. Δεδομένου ότι διαθέτει ήδη υπηρεσίες διαχείρισης (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών -Τμήμα Προμηθειών, αρμόδιο να μεριμνά για τη διενέργεια των πάσης φύσης διαδικασιών για την προμήθεια αγαθών, έργων και υπηρεσιών κλπ) για την υλοποίηση των παροχών και πολιτικών που έχει σήμερα υπό την εποπτεία του (οικογενειακά επιδόματα-κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης σε ανασφάλιστα άτομα- παροχές Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας) κρίνεται αναγκαίο να δοθεί στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η δυνατότητα ανάθεσης στον ΟΓΑ της διεξαγωγής όλων των απαραίτητων διαδικασιών (όπως διαδικασίες διαγωνισμών προμηθειών κλπ), καθώς και της διαχείρισης δαπανών για την υλοποίηση προγραμμάτων, δράσεων και ενεργειών που αφορούν προνοιακές πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας.

Η αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας τόσο του φορέα εν γένει όσο και του προσωπικού του, καθιστά, σύμφωνα με το υπουργείο, επιβεβλημένη την προτεινόμενη ρύθμιση για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη προώθηση των προνοιακών πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δείτε το κείμενο της τροπολογίας:

Άρθρο…. Ανάθεση διαχείρισης στον ΟΓΑ

1. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δύναται να αναθέτει την υλοποίηση, την εκτέλεση και τη διαχείριση προγραμμάτων, δράσεων και ενεργειών που αφορούν προνοιακές πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ο οποίος θα ενεργεί ως εντολοδόχος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με μεταβίβαση των αναγκαίων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του ΟΓΑ.

2. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανατίθενται στον ΟΓΑ τα προγράμματα, δράσεις και ενέργειες της παρ. 1 και καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησης και διαχείρισης τους, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!