tromaktiko: Γιατί φροντίζεις περισσότερο το πρόσωπο και όχι το σώμα σου;

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί φροντίζεις περισσότερο το πρόσωπο και όχι το σώμα σου;



Η υγεία που αφορά την επιδερμίδα του σώματός μας είναι το ίδιο σημαντική με αυτή του προσώπου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην... ψυχολογική διάθεση και την εσωτερική αρμονία. Πόσες φορές δεν έχεις αμελήσει να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου και να εφαρμόσεις την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου αλλά έχεις αφήσει το σώμα σου ξηρό και παραμελημένο έπειτα από ένα καυτό ντους;

Ένα περιποιημένο, καλογυμνασμένο, όμορφο σώμα που θα έχεις φροντίσει εσύ για την εικόνα του, θα σε ανταμείψει.

Ενυδάτωση: Το Α και το Ω της ολοκληρωμένης φροντίδας.

1ο βασικό βήμα:

Το νερό αποτελεί την πηγή ζωής της επιδερμίδας. Είναι απαραίτητη η καθημερινή ενυδάτωση του σώματος αφού εκατοντάδες εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες είναι εκείνοι που βάλλουν εναντίον της επιδερμίδας, αφαιρώντας την φυσική υγρασία που καλύπτει τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας. Έτσι το δέρμα χάνει τη λάμψη και την απαλότητα του και αποκτά μια τραχιά ξηρή όψη και υφή. Ο μόνος σύμμαχος στον αγώνα κατά της ξηρότητας της επιδερμίδας είναι το νερό, το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάς και να παραλείπεις.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού είναι απαραίτητο να πίνετε οκτώ τουλάχιστον ποτήρια την ημέρα νερό. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα σου να αποβάλλει τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού και θα χαρίσει λάμψη στο δέρμα σας.

2ο βασικό βήμα:

Όμως πρέπει να φροντίζεις την επιδερμίδα του σώματός σου και εξωτερικά. Η περιποίηση του σώματός πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση με τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα για τις διαφορετικές ανάγκες του δέρματος, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποκαταστήσεις την επιφανειακή υγρασία και να αποκτήσεις μια βελούδινη αίσθηση και ελαστικότητα.

Tip: Εφάρμοσε τα ενυδατικά αυτά προϊόντα μετά το ντους και μετά από ένα καλό peeling, απλώνοντάς τα με απαλές κινήσεις και με ένα απαλό μασάζ.

Αν η επιδερμίδα του σώματός σας είναι ιδιαίτερη ξηρή και ευαίσθητη καλό θα ήταν να κάνεις περισσότερες από μία εφαρμογές ή να επιλέξεις πιο θρεπτικές/πλούσιες υφές , ιδιαίτερα σε σημεία δύσκολα όπως οι αγκώνες και οι φτέρνες.

Και τώρα θα σου πούμε κάτι που πρέπει να έχεις κατά νου:

Το ήξερες ότι η ενυδάτωση του σώματος διαδραματίζει βασικό ρόλο και στην εμφάνιση ή εξαφάνιση της κυτταρίτιδας;

Και επειδή, τώρα είναι η ώρα για να ξεκινήσεις να προετοιμάζεσαι για το επόμενο καλοκαίρι, μην αφήνεις την κυτταρίτιδα να σε υπερνικήσει αλλά θα το κάνεις εσύ.

Η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα πολλών αιτιών που μπορεί να την προκαλούν για αυτό και είναι δύσκολη στην αντιμετώπισή της. Τα αίτια που δρουν και συνδυαστικά τις περισσότερες φορές είναι το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το άγχος, η κληρονομική προδιάθεση κ.α.

Ωστόσο, είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται συστηματική και εξειδικευμένη αντιμετώπιση ανάλογα με τα αίτια της.

Ποιες είναι όμως οι βασικές κινήσεις με τις οποίες πρέπει να ξεκινήσει άμεσα;

Μία πλήρης και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, οκτώ με δέκα ποτήρια νερό ημερησίως και η γυμναστική σε τακτική βάση.

Στην περίπτωση της κυτταρίτιδας όμως χρειάζεται και η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για την περιποίηση του σώματος που δρουν ενάντια στον «εχθρό» της γυναικείας σιλουέτας.

Tip: Προτίμησε εκείνα που βασίζονται σε υποαλλεργικές συνθέσεις με υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών, που βασίζονται στις συμβουλές των πλέον αρμόδιων επαγγελματιών υγείας και μειώνουν σημαντικά το τοπικό πάχος, λειαίνουν την όψη “φλοιού πορτοκαλιού” και σβήνουν τις ραγάδες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!