tromaktiko: Πήγε στα κατεχόμενα και φορτώθηκε καπνό και τσιγάρα

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πήγε στα κατεχόμενα και φορτώθηκε καπνό και τσιγάρα



Ελληνοκύπριος ο οποίος έχει απασχολήσει πολλάκις στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις λαθραίας εισαγωγής καπνικών προϊόντων από τα...
κατεχόμενα, συνελήφθη για ακόμη μια φορά. Συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί μετά από έλεγο μελών του ΟΠΕ Λεμεσού στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκαν εκατοντάδες τσιγάρα και καπνικά προϊόντα από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων, πρόκειται για ποσότητα 75 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα  με διάφορες μάρκες (50 Χ 200 μάρκας VV1, 10 Χ 200 GAULWAZ, 10 Χ 200 Μ & Μ και 5 Χ 200 PRESIDENT - σύνολο 15,000 τεμάχια), 30 συσκευασιών των 200 τεμαχίων πουράκια μάρκας CAPTAIN BLACK (σύνολο 6,000 τεμάχια) καθώς επίσης και 42 κιλά καπνό για στριφτό τσιγάρο (30 κιλά μάρκας OLD HOLBORN και 12 κιλά μάρκας GOLDEN VIRGINIA).

Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η εν λόγω ποσότητα δεν έφερε τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα είναι αφορολόγητα. Επίσης από τις προκαταρκτικές έρευνες που έγιναν, προκύπτει ότι τα καπνικά προϊόντα που κατασχέθηκαν προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο Ελληνοκύπριος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμο-αφορολογήτων εμπορευμάτων.

Τόσο τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται περίπου στα €13.000, όσο και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά τους, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, απασχόλησε τις Τελωνειακές Αρχές για παρόμοια αδικήματα αρκετές φορές και στο παρελθόν. Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Το Τμήμα Τελωνείων επισημαίνει στην ανακοίνωσή του την αγαστή και άριστη συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό του εν λόγω προσώπου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!