Υλικά συνταγής
450γρ. ταχίνι με κακάο
200γρ. μέλι
160γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας
λίγα καρύδια σπασμένα
20γρ. λιναρόσπορο σπασμένο
150γρ. δημητριακά (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
200γρ. βρώμη με αποξηραμένα φρούτα
Διαδικασία συνταγής
Λιώνουμε το μέλι και το ανακατεύουμε ελαφρά με το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα με το ταχίνι και το μέλι.
Προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.
Βάζουμε σταυρωτά μεμβράνη σε ένα ταψί. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα καρύδια σπασμένα από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3 ώρες.
Κόβουμε 20 κομμάτια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα από πάνω.
Πηγή