tromaktiko: Το δέρμα αντιδρά... στην πόλη!

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Το δέρμα αντιδρά... στην πόλη!



Από την Άντζελα Μολφέτα
Κι όμως! Το καυσαέριο, εκτός από τις αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία και στη συνολική υγεία του οργανισμού μας, προκαλεί...
προβλήματα και στο δέρμα μας. Τι συμβαίνει, πραγματικά;

Η ρύπανση δημιουργεί πολλές ανεπιθύμητες καταστάσεις για την επιδερμίδα μας. Είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, την ανομοιόμορφη υφή του δέρματος και γενικότερα, για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Μάλιστα, νέες έρευνες αποκαλύπτουν πως εάν ζούμε σε ιδιαίτερα ρυπογόνο περιοχή διατρέχουμε 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουμε κάποιο είδος μελάγχρωσης στο πρόσωπο.

Δράση και Αντίδραση
Τα επιθετικά αέρια της ατμόσφαιρας, όπως το οξείδιο του αζώτου και τα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια (ΡΜ), εισχωρούν στους πόρους τού δέρματος απελευθερώνοντας με ευκολία τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με τη σειρά τους επιτίθενται στο αμυντικό φράγμα της επιδερμίδας καταστρέφοντας το κολλαγόνο και τα επίπεδα υγρασίας.

Καθώς οι τοξίνες διεισδύουν στους πόρους οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επιφυλακή, όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματός μας, ακολουθώντας ευλαβικά ένα καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης που θα αντισταθμίσει την υπάρχουσα κατάσταση.

Τι κάνουμε;
Χρησιμοποιούμε ένα απολεπιστικό προϊόν σε συνδυασμό με κάποιο εργαλείο καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να αφαιρέσουμε έως και 11 φορές περισσότερους ρύπους από ό,τι εάν χρησιμοποιούσαμε μόνο τα χέρια μας.

Δύο φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ, απλώνουμε στο πρόσωπο έναν ορό ενυδάτωσης και αναζωογόνησης, εμπλουτισμένο με βιταμίνη C.

Συμπεριλαμβάνουμε στο διαιτολόγιο μας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μούρα, σταφύλια, ντομάτες και άλλα. Εάν δεν είναι βιολογικής προέλευσης, τα πλένουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με καθαρό νερό βρύσης, για μισή ώρα, όπου έχουμε προσθέσει 3 κ.σ. ξίδι.

Χρησιμοποιούμε μέικ-απ: οι νέες φόρμουλες, υψηλής τεχνολογίας, δημιουργούν ένα φράγμα στις επιθετικές τοξίνες και ενισχύουν τη φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!