tromaktiko: Συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις αν θέλεις να χάσεις βάρος

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις αν θέλεις να χάσεις βάρος



Το σώμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Επηρεάζει τόσο την ψυχολογία μας όσο και την εξωτερική μας εμφάνιση, καθώς αποτελεί...
ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας.

Υπάρχουν περίοδοι που νιώθουμε καλά, υπάρχουν όμως και άλλες που θα θέλαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα πάνω μας για να ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες μας. Μία από τις πιο συνηθισμένες επιθυμίες που έχουν παρατηρηθεί είναι η απώλεια βάρους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κάθε άνθρωπος πως να φροντίζει και να αγαπάει το σώμα του. Για λόγους υγείας και ευεξίας, χρειάζεται να το προστατεύει και να μεριμνά για αυτό, χωρίς υπερβολές. Οι υπερβολικές αντιδράσεις καλό θα είναι να αποφεύγονται, διότι είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν εθισμό.

Για να χάσετε το παραπανίσιο βάρος που μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα, δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους:

Διατροφή! Είναι σημαντικό να φτιάξετε τη διατροφή σας καθώς αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι, είτε θέλουμε να πάρουμε κιλά, είτε να χάσουμε. Εμπλουτίστε την με φρούτα, λαχανικά και όσπρια και, όσο μπορείτε αποφύγετε τα σνακ, τις επεξεργασμένες τροφές και τα γλυκά. Βέβαια, μην τιμωρείτε τον εαυτό σας. Μπορείτε να τον επιβραβεύετε που και που με μικρές ποσότητες ζάχαρης, αν δείτε ότι την έχετε ανάγκη. Με τη σειρά της, θα σας τροφοδοτήσει με ενέργεια για να συνεχίσετε το έργο σας.

Γυμναστική! Η γυμναστική είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Χρειάζεται να την συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας για να σας αποφέρει άμεσα αποτελέσματα. Είτε αυτό που επιλέξετε να κάνετε είναι να τρέχετε λίγα χιλιόμετρα την ημέρα, είτε να γραφτείτε στο γυμναστήριο ή να προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή, κάντε το γρήγορα αν θέλετε να δείτε αλλαγή. Όλες οι μορφές γυμναστικής είναι ευεργετικές για το σώμα, εκτός βέβαια αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός και το καταπονείτε.

Νερό! Δεν αποτελεί μύθο, είναι γεγονός. Το νερό πέρα από την ενυδατική του δράση, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Για να επιτευχθεί η διαδικασία καύσης θερμίδων χρειάζεται αρκετό νερό, καθώς η έλλειψη νερού επιβραδύνει τη διαδικασία καύσης του λίπους. Επίσης, λέγεται, ότι είναι ικανό να μετριάσει την πείνα που νιώθουμε.

Χορός! Ο χορός πέρα από έναν έντονο και διασκεδαστικό τρόπο έκφρασης αποτελεί και ένα τρόπο ελάττωσης του περιττού βάρους. Λόγω της έντασης, της κίνησης και του γρήγορου ρυθμού, είναι ικανός να  μας κάνει να ιδρώσουμε πολύ και να έχει αποτελέσματα παρόμοια με αυτά του τζόκινγκ.
Μερικοί τρόποι αναφέρθηκαν παραπάνω. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που βοηθούν όπως το ποδήλατο, το κολύμπι και γενικότερα σχεδόν όλα τα αθλήματα. Αν περιλαμβάνουμε στη μέρα μας κάποια από τα παραπάνω, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από ότι φανταζόσασταν!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!