tromaktiko: Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος



Επιμέλεια: Αθανάσιος Θανόπουλος
Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε την...
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό Ναό στο Σαράγεβο.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας κ. Ειρηναίος, και συλλειτούργησαν Αρχιερείς από την Εκκλησία της Σερβίας και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομο να φέρει νέο ''φως'', σημειώνοντας την μεγάλη ευθύνη του σε αυτή την ιδιαίτερης σημασίας Μητρόπολη, όπως και όλων των εκπροσώπων των θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος στον ενθρονιστήριο λόγο του, σημείωσε ότι θα πορευθεί σύμφωνα με τις αρχές του Ευαγγελίου με κύριο στόχο την συνεχή φροντίδα του λαού και του κλήρου, των μοναχών, των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην ενθρόνιση παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της κυβερνήσεως και εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!