Το αποτέλεσμα είναι ένα μήλο να μοιάζει πεντανόστιμο, αλλά μόλις το δαγκώσετε να είναι αηδιαστικό. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε φρούτα και λαχανικά που να είναι πραγματικά καλά για εσάς;
Ετοιμάσαμε μια λίστα με αυτά που πρέπει να προσέχετε για να επιλέξετε τα φρούτα και λαχανικά με την καλύτερη ποιότητα και γεύση.
Βερίκοκα
Εμφάνιση: Ομοιόμορφο χρώμα χωρίς μελανιές και σημάδια. Τα κοκκινωπά ή κιτρινωπά σημάδια είναι φυσιολογικά.
Να θυμάστε: Η επιφάνεια του βερίκοκου πρέπει να είναι στεγνή. Η σάρκα του δεν πρέπει να αλλάζει σχήμα όταν πιέζεται.
Πατάτες
Εμφάνιση: Μαλακή, επίπεδη φλούδα. Δεν πρέπει να έχει πολλές χαρακιές, τρύπες ή σημάδια. Δεν πρέπει να πρασινίζει.
Να θυμάστε: Πάντα να διαλέγετε πατάτες μέτριου μεγέθους.
Λεμόνια/λάιμ
Εμφάνιση: Μαλακή, γυαλιστερή φλούδα, χωρίς εξογκώματα ή τρύπες. Το χρώμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο.
Να θυμάστε: Πρέπει να είναι ελαστικά, αλλά όχι πολύ σκληρά. Πάντα να διαλέγετε τα πιο βαριά, γιατί έχουν πιο πολύ χυμό.
Νεκταρίνια
Εμφάνιση: Έντονο κίτρινο με κόκκινο στο πλάι. Αποφύγετε τα πολύ σκουρόχρωμα ή πολύ γυαλιστερά.
Να θυμάστε: Ένα ώριμο νεκταρίνι πρέπει να έχει κίτρινες ή κόκκινες γραμμές σα φλέβες. Αν δεν έχει, μπορεί να χρησιμοποιείται νιτρικό άλας.
Αγγούρια
Εμφάνιση: Έντονα πράσινη, λεπτή και σχεδόν θαμπή φλούδα.
Να θυμάστε: Τα αγγούρια πρέπει να είναι συμπαγή, χωρίς βαθουλώματα ή ζάρες. Η ξεθωριασμένη ρίζα δείχνει ότι δεν είναι φρέσκα.
Ραπανάκια
Εμφάνιση: Ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς σκούρα ή κίτρινα σημάδια.
Να θυμάστε: Πρέπει να είναι σκληρά, να έχουν ομοιόμορφο σχήμα και να είναι απαλά. Αγοράστε τα με τα φύλλα – δείχνουν την φρεσκάδα τους.
Ντομάτες
Εμφάνιση: Γυαλιστερή και λεπτή φλούδα χωρίς βαθουλώματα, κοψίματα, σημάδια ή ζάρες. Αν είναι πράσινες, δεν είναι γινωμένες.
Να θυμάστε: Πρέπει να έχουν ένα πλούσιο, ευχάριστο άρωμα. Η πολύ λεπτή φλούδα δείχνει υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικό άλας.
Μήλα
Εμφάνιση: Πρέπει να έχουν πολύ φυσική εμφάνιση. Δεν πρέπει να έχουν χτυπήματα ή ίχνη από παράσιτα, σκούρα σημάδια ή βαθουλώματα.
Να θυμάστε: Διαλέξτε μήλα μεσαίου μεγέθους που μυρίζουν. Αν η φλούδα τους είναι λιπαρή, τότε έχουν υποστεί χημικές διεργασίες.
Σκόρδο
Εμφάνιση: Οι σκελίδες δεν πρέπει να έχουν πράσινα σημάδια.
Να θυμάστε: Το κεφάλι πρέπει να είναι ξηρό και μαλακό και οι σκελίδες μεγάλες. Αν υπάρχουν πολλές στρώσεις φλούδας, τότε το σκόρδο δεν είναι ώριμο.
Κουνουπίδι
Εμφάνιση: Το κεφάλι πρέπει να έχει ένα ομοιόμορφο λευκό ή ελαφρώς κίτρινο χρώμα, χωρίς χώμα ή σημάδια πάνω του.
Να θυμάστε: Το κεφάλι πρέπει να είναι πολύ συμπαγές.
Αρακάς
Εμφάνιση: Έντονα πράσινος λοβός, ελαφρώς υγρός στην εμφάνιση.
Να θυμάστε: Προσπαθείτε να λυγίσετε τον λοβό στη μέση – αν δεν λυγίζει, ο αρακάς είναι παλιός.
Κρεμμύδι
Εμφάνιση: Δεν πρέπει να έχει χτυπήματα στην επιφάνεια. Τα εξωτερικά στρώματα πρέπει να είναι πάντα ανοιχτόχρωμα. Πάντα να διαλέγετε κρεμμύδια χωρίς ρίζες ή πράσινους βλαστούς.
Να θυμάστε: Ένα καλό κρεμμύδι πρέπει να είναι συμπαγές, ξηρό και να μην σπάει εύκολα όταν το πιέζετε. Το άρωμα του πρέπει να είναι ελαφρύ αλλά διαπεραστικό

