tromaktiko: Ρούχα που σώζουν την κατάσταση σε όλες τις περιστάσεις!

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ρούχα που σώζουν την κατάσταση σε όλες τις περιστάσεις!



Της Σάντυς Τσαντάκη
Όταν μας φταίνε όλα, αρχίζουμε να γκρινιάζουμε για τη ντουλάπα μας. Δεν μας αρέσει το σώμα μας, αρνούμαστε να κοιταχτούμε στον...
καθρέφτη, κολλάμε στα ίδια και στα ίδια. Θέλετε να βρούμε «στολές» για τις δύσκολες ημέρες;

Το μαύρο φόρεμα. Το μικρό, μαύρο φόρεμα δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μίνι, στενό ή αποκαλυπτικό, αρκεί να είναι κλασικό, να αγκαλιάζει και να αναδεικνύει τα σωστά σημεία, για να αποτελέσει το εύκολό μας ρούχο για όλες τις ώρες.

Το σκούρο τζιν. Όχι ξεβαμένο, χωρίς σκισίματα, σε ανδρική γραμμή, ψηλόμεσο, ανοιχτό προς τα κάτω, ίσως και καμπάνα, με άρωμα από την δεκαετία του '70. Γιατί, ναι, το ντένιμ μπορεί να γίνει στολή.

Το λευκό πουκάμισο.  Είναι κομψό, κλασικό, ευκολοφόρετο, δεν έχει ηλικία, μόλις το φορέσεις και στρώσεις το γιακά, βλέπεις αυτομάτως πώς φωτίζεται το πρόσωπό σου. Η Cate Blanchett το προτιμά για όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της, όπως, για παράδειγμα, σε συνεντεύξεις Τύπου, καθώς και η Nicole Kidman που μεταμορφώνεται σε φωτογραφίσεις με ανδρόγυνο στιλ.

Το μαύρο σακάκι. Ένα ρούχο που δεν πρέπει να απουσιάζει από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα, πολύ απλά γιατί μπορεί να συνδυαστεί με φόρεμα, παντελόνι, ακόμη κι αν δεν είναι προσεγμένο το υπόλοιπο ντύσιμο, ρίχνεις ένα μαύρο σακάκι από πάνω και νιώθεις φροντισμένη.

Τα ψηλά τακούνια.  Αφήστε τις δικαιολογίες, σταματήστε να τεμπελιάζετε και να καμπουριάζετε, και δοκιμάστε να φύγετε από την άνεση και την ασφάλεια του φλατ. Για αλλαγή, έστω για μια ημέρα, φορέστε ψηλά τακούνια, γόβες στιλέτο, για να δείτε πώς αλλάζει στη στιγμή η στάση του σώματός σας, το περπάτημά σας, ακόμη και η αυτοπεποίθηση που νιώθετε.

Το χρώμα, γενικά. Αν έχετε να συναντήσετε κάποιον, έχετε συνέντευξη για δουλειά, θέλετε να κουβεντιάσετε κάτι σημαντικό, καλύτερα να αποφύγετε την ευκολία του μαύρου. Όταν φοράμε μια έντονη απόχρωση, πορτοκαλί, φούξια, μοβ, κίτρινο, τότε αυτομάτως και ο συνομιλητής μας θα νιώσει διαφορετικά απέναντί μας.

Η μαύρη πανοπλία. Τις δύσκολες ημέρες, εκείνες που κυριαρχεί η συννεφιά και δεν υπάρχει ούτε μια ηλιαχτίδα, δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές. Η μαύρη στολή γίνεται πανοπλία, τρόπος ζωής, η αόρατη στολή του σούπερ ήρωα -στην περίπτωσή μας, της σούπερ ηρωίδας- που θέλει να διασχίσει το δρόμο, να περάσει το ωράριό της, να ακούσει μουσική και να περιμένει καλύτερες μέρες. Με πιο ευφάνταστη γκαρνταρόμπα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!