tromaktiko: Γιατί τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα βλάπτουν σοβαρά ασφαλισμένους, εταιρίες και κράτος

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα βλάπτουν σοβαρά ασφαλισμένους, εταιρίες και κράτος



Αρκούσε έστω και η πρώτη αλαλούμ ενεργοποίηση της κεντρικής διασταύρωσης για να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η...
κρατική ανοργανωσιά και αναρχία στο θέμα της κυκλοφορίας οχημάτων και ασφάλισης στην Ελλάδα

Το κράτος δεν ήξερε τι του γίνεταν έχοντας ως κυκλοφορούντα οχήματα που είχαν αποσυρθεί είχαν κλαπεί κλπ.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κυκλοφορούν οχήματα χωρίς να τα ασφαλίζουν και προφανώς χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θέτοντας σε κίνδυνο τους συνανθρώπους τους αλλά και τους ίδιους ή τους συνεπιβάτες τους.

Οι εταιρίες έχαναν εκατομμύρια έσοδα κάθε χρόνο από τους ανασφάλιστους, το κράτος έσοδα από τους φόρους, ενώ χάνονταν και θέσεις εργασίας είτε στις εταιρίες είτε στους διαμεσολαβούντες.

Μάλιστα αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, η μείωση των τροχαίων, και ο ανταγωνισμός των εταιριών τα ασφάλιστρα, με τόσο μεγάλο στόλο ανασφάλιστων, θα ήταν προφανώς υψηλότερα.

Κάπου 500.000 οχήματα ασφαλίστηκαν μέσα σε ενα μεταξύ τέλος Μαΐου και αρχές Ιουνίου 2017 όταν βγήκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι έρχεται η διασταύρωση και όταν έφθασαν τα πρώτα πρόστιμα.

Τελικό συμπέρασμα είναι ότι αν ήμασταν σαν κράτος πιο οργανωμένοι και σαν πολίτες πιο υπεύθυνοι σαφώς και θα είχαμε καλύτερες υπηρεσίες στις ασφαλιστικές καλύψεις, λιγότερες εκκρεμότητες στο Επικουρικό Κεφάλαιο για τις αποζημιώσεις, είτε από εταιρίες που έκλεισαν είτε από ανασφάλιστα, καθώς θα είχε περισσότερα έσοδα το συγκεκριμένο ταμείο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!