453 γραμμάρια macaroni
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
236 γραμμάρια τυρί cheddar
236 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
236 γραμμάρια κίτρινο τυρί του τοστ
340 ml γάλα πλήρες
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά μουστάρδα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά, χτυπημένα
1½ φλυτζάνια τριμμένη φρυγανιά
Φυτικό έλαιο, για το τηγάνισμα
Μοσχαρίσιο μπιφτέκι
Αλατοπίπερο
Κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, για να σερβίρουμε
Ντομάτα, κομμένο σε φέτες, για να σερβίρουμε
Εκτέλεση
Βράζουμε το macaroni και αφού τα στραγγίξουμε τα τοποθετούμε και πάλι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε βούτυρο, τυρί cheddar, τυρί παρμεζάνας, τυρί του τοστ, γάλα, αλάτι, σκόνη μουστάρδας, καγιέν και σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουμε τα τυριά και να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.
Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με μια λαδόκολλα και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι «κόβουμε» σε 6-8 (στρογγυλά) κομμάτια.
Τοποθετούμε το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά δοχεία.
Βυθίζουμε κάθε κομμάτι με τα macaroni στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τελικά στην τριμμένη φρυγανιά.
Προθερμαίνουμε το φυτικό έλαιο στους 175 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα macaroni στο λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λάδι.
Τηγανίζουμε το μπιφτέκι και φτιάχνουμε το burger μας. Βάζουμε το ένα macaroni κάτω, από πάνω το μπιφτέκι, μετά τη ντομάτα, το κρεμμύδι και κλείνουμε με το άλλο macaroni.