tromaktiko: Την πραγματική κακή εικόνα του κράτους και των επενδύσεων στην χώρα έδειξε η Eldorado

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Την πραγματική κακή εικόνα του κράτους και των επενδύσεων στην χώρα έδειξε η Eldorado



Μία μέρα μετά από την 82η ΔΕΘ η κυβέρνηση... Συριζα-Ανελ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Οι δηλώσεις της Eldorado για αναστολή της λειτουργίας της λόγω κωλυσιεργίας του κράτους να προβεί στην χορήγηση σχετικής άδειας απαντά σε όλα εκείνα που καυχιόνταν ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ.

Tου Νίκου Κούτρικα

Στην πράξη αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν ενδιαφέρουν οι επενδύσεις την κυβέρνηση Συριζα-Ανελ και όσες έγιναν ήταν έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μετά οικειοποιήθηκαν και τις εγκαινίασαν με «χαρές» οι Συριζα-Ανελ.

Δεν άργησε το κλίμα να χαλάσει για την κυβέρνηση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ αφού δέχθηκε επίθεση άγρια από την ίδια την πραγματικότητα της Eldorado . Ελληνικά και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ξεκίνησαν μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του που αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας ευθύνεται για όλα τα πεπραγμένα στην Ελλάδα και ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα εξαιτίας του να βγει από την κρίση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός όμως μέσα σε αυτήν αρνητική περίοδο μετά την ομιλία του στην ΔΕΘ επέλεξε στην πραγματικότητα την… «φυγή» στην Βουδαπέστη με 2500 εργαζομένους της Eldorado να βγαίνουν στο δρόμο από ώρα σε ώρα και βαριές κατηγορίες να μένουν αναπάντητες και ανεξέλεγκτες να κάνουν τον γύρο του κόσμου…

Διαβάστε επίσης: Πολάκης για Eldorado Gold: Ή τηρεί τις προδιαγραφές, ή ώρα καλή

Εδώ διερωτάται κανείς έτσι θα γίνουν επενδύσεις στην χώρα;

Έτσι θα προσελκύσουμε επενδυτές;

Έτσι θα προχωρά το πολιτικό σύστημα;

Άρα

Τι κάναμε έως τώρα;

Βγάλαμε τα μάτια μόνοι μας;

Οι θυσίες μας πήγαν όλες χαμένες;

Σίγουρα πήγαμε πολύ πίσω σε όλα. Γράψαμε ένα χρέος 100 δις ευρώ παραπάνω. Χάσαμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Φορτωθήκαμε παραπάνω φόρους. Καταβάλουμε προσπάθεια χωρίς αντίκρισμα. Δημιουργήσαμε την κοινωνία ανέργων και συνταξιούχων. Και η κρίση δεν έχει χρονικά και τεχνικά τέλος.

Το ερώτημα είναι:

Αυτό θέλαμε;

Ή πιστέψαμε στις εκλογές λάθρες υποσχέσεις;

Θα μου επιτρέψετε να θυμίσω ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση θα είχαμε βγει από τα μνημόνια χωρίς νέα μέτρα.

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!