tromaktiko: Αυτό θα πει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση - Αγιασμός μόνο με δυο εκπαιδευτικούς και χωρίς βιβλία στον Άγιο Ευστράτιο [photos]

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό θα πει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση - Αγιασμός μόνο με δυο εκπαιδευτικούς και χωρίς βιβλία στον Άγιο Ευστράτιο [photos]



Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του... Αγίου Ευστρατίου εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της χώρας.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά φαίνεται η ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους πως τα σχολεία του νησιού μας θα λειτουργήσουν κανονικά αυτό δε συνέβη. Η πραγματικότητα είναι η εξής:

Όσον αφορά το γυμνάσιο λύκειο, o αγιασμός πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας (Θεολόγος) και δύο εκπαιδευτικών ( Αγγλικών και Φυσικής Αγωγής).

Αγαπητοί υπεύθυνοι, που λαμβάνεται αποφάσεις ερήμην μας, ξεκινάμε με τα εξής αυτονόητα δικαιώματά μας, μένουμε στην ίδια χώρα την Ελλάδα, πληρώνουμε τους ίδιους φόρους με παραπάνω κόστος όμως από τον πολίτη της χώρας που ζει σε μία πόλη, ζούμε με την ανασφάλεια να μην αρρωστήσουμε και να μην έχει κακοκαιρία καθώς δεν ξέρουμε αν θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε. Παρ’ όλες τις δυσκολίες επιλέξαμε να μείνουμε σε αυτόν τον τόπο γιατί τον αγαπάμε, γιατί μας προσφέρει πράγματα που σε άλλους φαίνονται μικρά, γιατί γνωρίζουμε πια το νόημα της ζωής, γιατί δεν είμαστε ματαιόδοξοι και για πάρα πολλά άλλα γιατί, που λίγοι θα καταλάβουν, και εσείς πως μας στηρίζετε;; πού είναι η εκπαίδευση που μας παρέχετε;; που είναι οι εκπαιδευτικοί,;; που είναι τα βιβλία μας;; Γιατί πάλι δίδεται προτεραιότητα στους μεγάλους δήμους,; που είναι η ευαισθησία σας απέναντι στα νησιά σας, στα μικρά νησιά.; Για τα οποία συχνά βγάζετε διαγγέλματα περί κυριαρχίας, αλλά στα αυτονόητα υστερείτε;;.



Κύριοι, οι γονείς των μαθητών του ακριτικού Αη Στράτη με αυτό το έγγραφο σας δηλώνουν ένα ηχηρό παρόν και έτοιμοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!