tromaktiko: Σε ποια σημεία ΔΕΝ πρέπει να κάνεις piercing; Γιατί πρέπει να γίνεται μόνο με βελόνα;

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σε ποια σημεία ΔΕΝ πρέπει να κάνεις piercing; Γιατί πρέπει να γίνεται μόνο με βελόνα;



Συνεργάστηκε η δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, Δερματολόγος
Piercing: Τι κινδύνους ενέχει κάθε περιοχή;
Κάθε piercing που παρεμβαίνει στις λειτουργίες του σώματος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προκαλέσει προβλήματα...


Το piercing στη γλώσσα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ομιλία και χτυπήματα στα δόντια αν το κόσμημα φθείρει το σμάλτο. Υπάρχει, επίσης, μεγαλύτερος κίνδυνος αιμορραγίας και πιθανότητα φραγής των αεραγωγών εξαιτίας οιδήματος στη γλώσσα.

Το piercing στα γεννητικά όργανα μπορεί μερικές φορές να κάνει επώδυνο ή

δύσκολο το σεξ και την ούρηση.

Σην κορυφή του αφτιού είναι πιο επικίνδυνο από το λοβό. Μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη ή απόστημα, καθώς το δέρμα είναι πολύ κοντά στον εσωτερικό χόνδρο και το πύον μπορεί να παγιδευτεί εκεί.

Στη μύτη είναι επίσης επικίνδυνο, καθώς η εσωτερική επιφάνεια της μύτης (η οποία δεν μπορεί να απολυμανθεί) αποτελεί φυσική εστία βακτηρίων που αυξάνουν τις πιθανότητες για μόλυνση.

Τι θα ήθελε  o pro piercer να γνωρίζεις προτού μπεις στο χώρο του

1. Μείνε μακριά από πιστόλι piercing:

Όταν η τρύπα γίνεται με πιστόλι, ο «μοχλός» δεν είναι τόσο μυτερός και στην πραγματικότητα μεταθέτει τον ιστό αυξάνοντας τις πιθανότητες να παρουσιάσεις ουλή και καθιστώντας σχεδόν απίθανο να αποφευχθούν οι βλάβες. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται η
βελόνα, απομακρύνεται με ακρίβεια ένα κομμάτι σάρκας, επειδή το χέρι έχει μεγαλύτερο
έλεγχο και μπορείς να το καθοδηγήσεις με μεγάλη σταθερότητα.

2. Η επικοινωνία είναι βασική. Η ειλικρίνεια είναι πάντα προς όφελος του πελάτη. Δεν πρόκειται να σε κρίνουν, γι’ αυτό πρέπει να νιώθεις την άνεση να κάνεις ερωτήσεις ή να μοιραστείς τις ανησυχίες τους αντί να μη λες τίποτε.

3. Άκου τους επαγγελματίες. Μην απαιτείς από έναν επαγγελματία να σου κάνει ένα piercing για το οποίο ο ίδιος σε αποτρέπει ή σου λέει ότι μακροπρόθεσμα δε θα είναι καλό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!