tromaktiko: Περισσότερα στοιχεία για το νέο αερόχημα κρούσης της THK [video]

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Περισσότερα στοιχεία για το νέο αερόχημα κρούσης της THK [video]



Την έναρξη ανάπτυξης ενός νέου αεροχήματος εξοπλισμένου με κινητήρα turbofan ικανού να πετάξει σε μεγάλη απόσταση και να μπορεί να...
μεταφέρει επαρκές πολεμικό φορτίο για την πραγματοποίηση αποστολών κρούσης ανακοίνωσε ο Selçuk Bayraktar, τεχνικός διευθυντής της τουρκικής εταιρείας BAYKAR Makine.

Το νέο αερόχημα θα αναπτυχτεί στο πλαίσιο του προγράμματος Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS), θα έχει βάρος απογείωσης 4,5 τόνους, φορτίο 1 τόνο (καύσιμα, αισθητήρες, σύστημα επικοινωνιών, οπλισμό), μέγιστη ταχύτητα 0,8 mach, επιχειρησιακή οροφή 40.000 πόδια, μεγάλη εμβέλεια η οποία δεν έχει αποκαλυφτεί και αυτονομία 4-5 ώρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο αερόχημα θα είναι 5-6 φορές μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το υπάρχων αερόχημα Bayraktar ΤΒ2 της ιδίας εταιρείας το οποίο έχει μήκος 6,5 μέτρα άνοιγμα πτερύγων 12 μέτρων, μέγιστο βάρος απογείωσης 650 κιλά, μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 222 χλμ/ώρα, ταχύτητα πλεύσης 130 χλμ/ώρα, εμβέλεια 150 χλμ, επιχειρησιακή οροφή 27.000 πόδια, αυτονομία 24 ώρες και ωφέλιμο φορτίο 55 κιλών.

Το νέο αερόχημα κρούσης του προγράμματος MİUS θα ελέγχεται μέσω δορυφορικής σύνδεσης αξιοποιώντας τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο TÜRKSAT-6A, θα φέρει ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα ημέρας/νύκτας (κατά πάσα πιθανότητα τον αισθητήρα CATS της Aselsan) radar SAR (κατά πάσα πιθανότητα το radar SARPER™ της Aselsan), αισθητήρα SIGINT, και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Το αερόχημα θα μπορεί να φέρει συνδυασμό ηλεκτρο-οπτικού αισθητήρα ημέρας/νύκτας και 4 πυρομαχικά τύπου MAM-L (βάρος 22,7 κιλά, πολεμική κεφαλή βάρους 10 κιλών, μήκος 1 μέτρο, διάμετρο 160 χλστ, καθοδήγηση με δέσμη laser, εμβέλεια 8 χλμ, και δραστική ακτίνα 25 μέτρα), ή εναλλακτικά τον ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα ημέρας/νύκτας και 8 πυρομαχικά τύπου MAM-C (βάρος, 8,5 κιλά, πολεμική κεφαλή 2,5 κιλά, μήκος 800 χλστ, διάμετρο 70 χλστ, καθοδήγηση με δέσμη laser, εμβέλεια 8 χλμ), σε αποστολή διάρκειας το λιγότερο 3 ωρών σε επιχειρησιακό ύψος 40.000 πόδια.

Το υπο ανάπτυξη αερόχημα σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί σε αποστολές υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου όπως η καταστολή αεράμυνας.

Οι πρώτες προσπάθειες της εταιρείας για την ανάπτυξη του νέου αεροχήματος ξεκίνησαν από την BAYKAR Makine το 2015, όταν οι μηχανικοί της εταιρείας κατέληξαν στις προδιαγραφές του νέου αεροχήματος, σύμφωνα με τις οποίες το υπό σχεδίαση σύστημα θα πρέπει να μπορεί να μπορεί να απογειωθεί με μέγιστο βάρος 3-4 τόνους να μπορεί να μεταφέρει συνολικό φορτίο 1 τόνο, μέγιστη ταχύτητα 0,8 mach, επιχειρησιακή οροφή 40.000 πόδια, και αυτονομία 4-5 ώρες.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα MİUS θα ολοκληρωθεί από την εταιρεία BAYKAR Makine, μια εταιρεία με προσωπικό 100 άτομα, μέσα σε 36 μήνες δηλ. στα τέλη του 2020.

Εφόσον το νέο αερόχημα καταστεί επιχειρησιακό την επόμενη δεκαετία, η Τουρκική Αεροπορία θα διαθέτει ένα σύστημα πρώτου πλήγματος που θα μπορεί να πλήξει την εχθρική αεράμυνα ταχύτατα, μαζικά και χωρίς να εκτίθονται σε κίνδυνο οι πιλότοι της Τουρκικής Αεροπορίας.



Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!