tromaktiko: Ευθύνεται ο Tom Cruise για το θανατηφόρο ατύχημα του «American Made»;

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ευθύνεται ο Tom Cruise για το θανατηφόρο ατύχημα του «American Made»;



Συγγενείς των θυμάτων θεωρούν πως ο «ενθουσιασμός» του ηθοποιού στα γυρίσματα συνετέλεσε στο τραγικό δυστύχημα...

Πριν από δυο χρόνια, οι πιλότοι Alan Purwin και Carlos Berl σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «American Made» με τον Tom Cruise, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στα βουνά της Κολομβίας, μεταφέροντας προσωπικό της παραγωγής στο Μεντεγίν. Ένας τρίτος πιλότος, ο Jimmy Lee Greenwood, επέζησε του δυστυχήματος, έχοντας όμως χάσει την αίσθηση των κάτω άκρων του.

Το περασμένο έτος οι οικογένειες των θυμάτων κατέθεσαν αγωγές κατά των παραγωγών της ταινίας – Imagine Enterntainment, Vendian Entertainment και Cross Creek Pictures – με κατηγορίες για αμέλεια και παραλείψεις στα γυρίσματα, τα οποία οδήγησαν στον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων. Αν και οι οικογένειες δεν έχουν καταθέσει αγωγές κατά του Tom Cruise ή του σκηνοθέτη Doug Liman, στα δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας οι οικογένειες θεωρούν πως και οι δύο έχουν ευθύνη κατά έναν βαθμό, καθώς ενθάρρυναν την «κουλτούρα του ρίσκου» στο σετ των γυρισμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τα έγγραφα αναφέρουν πως «οι απαιτήσεις των γυρισμάτων στην Κολομβία, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό του Cruise και του σκηνοθέτη Doug Liman για πολλαπλά γυρίσματα των πλούσιων σκηνών πτήσεων» είχαν ως αποτέλεσμα να προστεθούν επιπλέον ώρες εργασίας κάθε μέρα και να επιμηκυνθεί το πρόγραμμα των γυρισμάτων. Οι οικογένειες στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους με ένα email που φέρεται να έστειλε ο έμπειρος Purwin, όπου περιέγραφε το σετ των γυρισμάτων ως «το πιο επικίνδυνο project» που είχε συναντήσει, ενώ εξέφραζε τους σοβαρούς φόβους για την ασφάλεια και τις μεγάλες πιθανότητες για ατύχημα.


Αντίστοιχα σε ένα άλλο email, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας έγραφε σε μήνυμα για το πώς ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινία αποφάσισαν αυθόρμητα να προσθέσουν επιπλέον σκηνές και γυρίσματα, εκφράζοντας την δυσανασχέτησή του με την εξωφρενική» κατάσταση. «Πρέπει να τονιστεί πως το πιθανότερο είναι να μην αντιμετωπίσουν κατηγορίες ο Cruise και ο Liman, αλλά από τα έγγραφα φαίνεται ξεκάθαρα πως οι ενάγοντες υπονοούν πως είχαν παίξει ρόλο στην διαμόρφωση των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας που συνετέλεσαν στο τραγικό δυστύχημα».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!