tromaktiko: Άνδρες Vs Γυναίκες στον στύλο

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Άνδρες Vs Γυναίκες στον στύλο



Η κόντρα μεταξύ γυναικών και ανδρών υπάρχει σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και αν μερικοί… δεν το παραδέχονται. Ποιος είναι καλύτερος στις διευθυντικές θέσεις μεγάλων ή μικρότερων εταιρειών; Ποιος «το έχει» περισσότερο στην οδήγηση; Στο μεγάλωμα των παιδιών;...
Παντού γύρω μας υπάρχει μια σύγκριση. Παντού γίνονται μικροί και ήρεμοι πόλεμοι. Κάθε μέρα όλοι μας, ανεξαρτήτου φύλου, ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που θεωρούμε ανταγωνιστές μας και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε.

Κάθε μέρα είναι ένας μικρός αγώνας. Ένας αγώνας περισσότερο για εμάς τους ίδιους. Για να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι είμαστε καλοί, ότι μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι βάλουμε στο μυαλό μας, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όποιο εμπόδιο βρούμε στο δρόμο μας.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτός ο αγώνας γίνεται κυριολεκτικός; Όταν έχουμε όντως έναν αντίπαλο απέναντι μας; Και ακόμα χειρότερα, όταν αυτός ο αντίπαλος είναι του αντίθετου φύλου; Τότε η επιθυμία για νίκη γίνεται μεγαλύτερη.

Γιατί αυτή η σύγκριση ανάμεσα στα δύο φύλα, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι μεγάλη και συνεχής. Γιατί κάθε φορά οι δύο αντίπαλοι εκπροσωπούν πολλές χιλιάδες ανθρώπους. Γιατί πρέπει να νικήσουν, επειδή πρέπει να αποδείξουν ότι οι άνδρες ή γυναίκες είναι καλύτεροι ή καλύτερες σε αυτό ή εκείνο.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, όλοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Μια γυναίκα μπορεί να οδηγεί τόσο καλά όσο ένας άνδρας ή ένας άνδρας να τα καταφέρνει εξίσου καλά με τα παιδιά. Μια γυναίκα μπορεί να γίνει πολύ καλό αφεντικό και ένας άνδρας να μαγειρεύει εξαιρετικά.

Τα δύο φύλα δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Η κοινωνία και οι αντιλήψεις τις δημιουργούν. Και αυτό αποδεικνύεται σχεδόν κάθε φορά που προκύπτει μια ευκαιρία αληθινής σύγκρισης. Όπως η παρακάτω.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα αναμετρούνται στο pole dancing. Έναν χορό που σίγουρα οι περισσότεροι έχουν συνδέσει στο μυαλό τους με τις γυναίκες. Θα δείτε όμως ότι μπορεί να τα καταφέρει και ένας άνδρας. Ποιος θα κερδίσει στο τέλος; Και οι δύο πάντως είναι απίστευτοι.
Απολαύστε τους!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!