tromaktiko: Όλα έτοιμα για την 446η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου [video]

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Όλα έτοιμα για την 446η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου [video]



H Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) μεταξύ των συνασπισμένων δυνάμεων της Δύσης και των Οθωμανών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα...
γεγονότα της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 446η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου με σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την 1η Οκτωβρίου και κορυφώνονται στις 8 του μήνα με στόχο να αναδειχτεί η ιστορική πορεία των λαών της Ευρώπης από τον 16ο αι. ως τις μέρες μας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την έκθεση ζωγραφικής του Ιταλού εικαστικού Franco Murer με θέμα: «Ο Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου» στον χώρο τέχνης Art Gallery (1η-8/10/2017), η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων «Roads to Lepanto», του Δήμου Ναυπακτίας το Μουσείο Augusto Murer, το Istituto Italiano di cultura και το Ιταλικό Προξενείο.

Ιστιοδρομίες, έκθεση φιλοτελισμού του Φ. Μόσχου, εκδήλωση με μουσική των Βαλκανίων και της Μεσογείου, μουσική βραδιά με ισπανική μουσική, παρουσίαση ειδικού λευκώματος από τα ΕΛΤΑ, σκάκι από τον ΑΣΟΝ Ναυπάκτου συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Να σημειώσουμε πως η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας ζωντανεύει μέσα από τις ιστορικές πηγές της εποχής, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Για όσους τώρα δεν έχετε παρευρεθεί στην όμορφη αυτή γιορτή, το βίντεο του Lepanto θα σας βάλει στο κλίμα:

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!